Een Schijf Formatteren In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren In BIOS
Een Schijf Formatteren In BIOS

Video: Een Schijf Formatteren In BIOS

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2023, Januari-
Anonim

Tegenwoordig kan bijna elke meer of minder ervaren pc-gebruiker een situatie tegenkomen waarin het bijna nutteloos is om het besturingssysteem op welke manier dan ook te herstellen, het zal gemakkelijker en sneller zijn om het opnieuw te installeren. Houd er echter rekening mee dat de beste optie voor het installeren van het systeem niet is om de bestaande kopie te overschrijven, maar om het besturingssysteem op een geformatteerde partitie te installeren. Overweeg de kwestie van het formatteren van uw harde schijf.

Een schijf formatteren in BIOS
Een schijf formatteren in BIOS

instructies:

Stap 1

In het algemeen was het direct formatteren van een schijf met behulp van het BIOS alleen mogelijk in de dagen van de eerste Pentium. Om dit probleem op te lossen, moet u vandaag een opstartdiskette gebruiken. Laten we het er meteen over eens zijn dat je een opstartbare schijf hebt, aangezien de beschrijving van het maken ervan buiten het bestek van dit artikel valt.

Stap 2

Laten we eens kijken naar het formatteren van een harde schijf met behulp van een Windows XP-opstartschijf (in het geval van Windows 7 mis je het formatteringsproces zeker niet, want tijdens de installatie is er een schijfformatteringsknop in een van de menu's).

Stap 3

Om vanaf een opstartdiskette te starten, moet u de nodige parameters in het BIOS instellen. Om direct toegang te krijgen tot het BIOS nadat de computer is opgestart, drukt u op de DEL-knop. De knop kan echter verschillen, afhankelijk van het moederbordmodel. Raadpleeg de instructies die bij het moederbord zijn geleverd om de vereiste knop zeker te weten.

Stap 4

Selecteer in het BIOS-menu het menu-item Geavanceerde BIOS-instellingen -> First Boot Device en installeer hier de cd-rom. Itemnamen kunnen ook enigszins variëren, afhankelijk van het moederbordmodel.

Stap 5

Sla de BIOS-instellingen op, waarna de pc opnieuw opstart en vervolgens opstart vanaf de installatie-cd.

Stap 6

Na het opstarten vanaf de schijf verschijnt het venster "Windows XP Professional installeren". Selecteer in het menu dat verschijnt "Om Windows XP te herstellen met behulp van de herstelconsole, druk op [R = Herstellen]".

Stap 7

Druk vervolgens op de R-toets om de herstelconsole te starten.

Stap 8

Selecteer "Systeemherstel". De herstelconsole wordt geopend.

Stap 9

Stel dat u één exemplaar van Windows hebt geïnstalleerd op uw pc op schijf C. Als gevolg hiervan verschijnt het volgende consolebericht

C: \ WINDOWS

Bij welk exemplaar van Windows moet u zich aanmelden?

Stap 10

Druk op knop 1 en druk vervolgens op Enter.

Stap 11

Als reactie op het bericht "Voer het beheerderswachtwoord in" - voer het wachtwoord in of druk op Enter als u geen wachtwoord wilt instellen.

Stap 12

Dan krijg je de volgende melding te zien:

C: \ WINDOWS>

Stap 13

Typ de opdracht op het toetsenbord:

formaat met: of formaat met: / Q / FS: NTFS

waarbij Q het snelle formaat is en FS het bestandssysteem.

Stap 14

Druk op Enter en beantwoord vervolgens "y" op de vraag die verschijnt.

Stap 15

Wacht tot het einde van het formatteringsproces.

Populair per onderwerp