Een Gezicht Invoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Gezicht Invoegen In Photoshop
Een Gezicht Invoegen In Photoshop

Video: Een Gezicht Invoegen In Photoshop

Video: Les 018 Photoshop tutorial - Beweegbare beelden in een gezicht plaatsen 2022, November
Anonim

Wat als u dringend de gezichten van mensen op uw foto's moet vervangen? De grafische editor Photoshop helpt je daarbij, waarmee je op realistische wijze het gezicht van de ene persoon in de foto van de ander kunt invoegen. Met Photoshop kunt u de perfecte samenvoeging van gezichten bereiken, als u dit probleem grondig aanpakt en verstandig gebruik maakt van de tools die de grafische editor ons biedt.

Een gezicht invoegen in Photoshop
Een gezicht invoegen in Photoshop

Het is nodig

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open twee foto's waarvan je één afbeelding gaat verzamelen. Kies een foto zo dat mensen erop worden afgebeeld in nauwe proporties en schalen, ongeveer dezelfde hoofdrotatie en vergelijkbare kleur- en lichtparameters hebben.

Stap 2

Begin met een foto waaruit je het gezicht knipt om verder te plakken. Omlijn het gezicht met behulp van de Lasso Tool of de Rechthoekige Lasso Tool. Het is niet nodig dat het hele gezichtssilhouet in de omtrek wordt opgenomen, het belangrijkste is dat gezichtsuitdrukkingen en basiskenmerken behouden blijven. Sluit de selectie, klik er met de rechtermuisknop op en stel de waarde Feather in op 5 px. Kopieer vervolgens de selectie naar een nieuwe laag (Laag via kopiëren).

Stap 3

Open nu de tweede foto waarin je het gezicht van de persoon gaat vervangen door een nieuwe.

Maak een nieuwe laag (Ctrl + Shift + N) en plaats het snijvlak van de eerste foto erop.

Open het menu Bewerken en kies Vrije transformatie. Pas het formaat van het ingevoegde gezicht aan zodat het proportioneel op het nieuwe foto-object past. Het kan nodig zijn om iets te worden versmald, misschien vergroot of gekanteld. Zorg ervoor dat de gelaatstrekken in de nieuwe look realistisch en proportioneel zijn.

Stap 4

Gebruik de opdrachten voor kleurcorrectie en helderheid om ervoor te zorgen dat de kleur en textuur van de huid van de oorspronkelijke persoon en zijn nieuwe gezicht niet van elkaar verschillen. Selecteer voor de laag met het bijgewerkte vlak Nieuwe aanpassingslaag in het menu Laag en daarin - Tint \ Verzadiging. Vink het vakje aan naast Vorige laag gebruiken om uitknipmasker te maken en pas de parameters voor helderheid en verzadiging handmatig aan. Om de helderheid te corrigeren, maakt u een nieuwe laag en zorgt u ervoor dat deze er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Niemand mag raden dat het gezicht op de foto van een andere persoon is.

Stap 5

Maak de laatste aanpassingen. Neem de Eraser Tool, selecteer de juiste grootte en zachtheid en wis vervolgens al het overbodige in het gebied van het ingevoegde gezicht. Alleen de hoofdkenmerken mogen blijven, de vorm van het hoofd blijft hetzelfde waarop u de nieuwe look hebt aangebracht.

Stap 6

Als de persoon op de foto sommige delen van het gezicht donkerder of lichter moet maken, gebruikt u de gereedschappen Branden en Ontwijken.

Populair per onderwerp