Hoe De Map Program Files Naar Een Ander Station Te Verplaatsen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Map Program Files Naar Een Ander Station Te Verplaatsen?
Hoe De Map Program Files Naar Een Ander Station Te Verplaatsen?

Video: Hoe De Map Program Files Naar Een Ander Station Te Verplaatsen?

Video: Hoe De Map Program Files Naar Een Ander Station Te Verplaatsen?
Video: MAPPEN MET PERSOONLIJKE BESTANDEN VERPLAATSEN (SchoonePC instructievideo 06) 2024, Mei
Anonim

Veel programma's die de gebruiker nodig heeft, werken alleen goed als ze zijn geïnstalleerd in een speciale map Program Files. Vanwege de grote omvang van programma's wordt de ruimte op de C-schijf echter onvoldoende en moet deze map naar een andere schijf worden verplaatst.

Hoe de map Program files naar een ander station te verplaatsen?
Hoe de map Program files naar een ander station te verplaatsen?

instructies:

Stap 1

U kunt de map Program Files met alle inhoud op de volgende manier overbrengen van de harde schijf C, waar deze zich oorspronkelijk bevond, naar de D-schijf. In Vista en Windows 7 start u de LiveCD van Acronis Backup & Recovery Server op, maakt u een image van de map C: Program Files en herstelt u de resulterende image naar D.

Stap 2

Laad vervolgens, zonder Windows nog te starten, de LiveCD met WinPE en wis de map Program Files van de oorspronkelijke locatie op schijf C. Verlaat in plaats daarvan de link met MKLINK / J.

Stap 3

Start daarna Windows op en open vervolgens regedit, waarbij u de twee sleutels wijzigt, met behulp waarvan de nieuwe locatie van de map op de D-schijf wordt overschreven. Het is als volgt geschreven: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurr entVersionProgramFilesDir Deze procedure is nodig voor de juiste installatie van updates in de toekomst, omdat MS Update niet werkt met symbolische koppelingen.

Stap 4

Voor Windows XP is de volgende methode geschikt. Het is raadzaam om de map direct na het opnieuw installeren van het besturingssysteem te verplaatsen - dan worden alle nieuwe programma's onmiddellijk naar de nieuwe schijf D geschreven. Ga naar het hoofdmenu via de "start"-knop. Klik in het menu dat verschijnt op de regel "uitvoeren", voer vervolgens de regedit-opdracht in en bevestig deze door op OK te klikken.

Stap 5

Zoek in het venster dat verschijnt de regel HKEY LOCAL MACHINE, klik vervolgens op "+", en zoek ook de regels SOFTWARE, Microsoft, Windows, waarbij u ook op "+" moet klikken.

Stap 6

Dubbelklik vervolgens op de regel CurrentVersion op de linkerknop met de muis. Klik met de rechtermuisknop op de regel ab ProgremFilesDir en selecteer in het venster dat verschijnt de optie "wijzigen" - hier moet u C in D wijzigen in de regel "waarde" (als u de map naar de D-schijf wilt overbrengen).

Stap 7

Dezelfde volgorde van bewerkingen moet verder worden uitgevoerd met de regel ab CommonFilesDir. Start de computer opnieuw op na alle genomen stappen. Na dergelijke manipulaties staat de map Program Files al op de gewenste schijf.

Aanbevolen: