Waarom Kopieert De Muis Dingen Niet?

Inhoudsopgave:

Waarom Kopieert De Muis Dingen Niet?
Waarom Kopieert De Muis Dingen Niet?

Video: Waarom Kopieert De Muis Dingen Niet?

Video: Mouse Pointer not Working in Windows 10 (One Simple Solution) 2022, December
Anonim

Met een computermuis kunt u de meeste tekstbewerkingen uitvoeren zonder een toetsenbord te gebruiken. Maar wat als de rechtermuisknop de tekst niet kopieert?

Waarom kopieert de muis dingen niet?
Waarom kopieert de muis dingen niet?

We zijn op zoek naar de oorzaak van de bug

Soms worden computer-/laptopgebruikers geconfronteerd met een situatie waarin de muis het materiaal niet kan kopiëren. Je krijgt de indruk dat de muis defect is. Maar het feit is dat de muis behoorlijk werkt, en de rechtermuisknop werkt ook, maar als het gaat om kopiëren, weigert hij de actie uit te voeren.

De redenen hiervoor kunnen verschillend zijn en het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen wat het probleem is. U kunt de muis alleen in verschillende situaties proberen. Om de mogelijkheid uit te sluiten dat uw eigen muis kapot gaat, sluit u een andere muis aan - als deze ook niet werkt, denk dan verder. U kunt bijvoorbeeld een Microsoft Word-document openen en proberen de tekst met de muis te kopiëren en plakken. In dit geval zou er een bericht moeten verschijnen dat bepaalde informatie is opgeslagen op het klembord (degene die u hebt gekopieerd). Of misschien is de tekst gekopieerd maar niet geplakt. Om tekst in te voegen, kunt u het toetsenbord gebruiken door op Ctrl + V te drukken.

Als het nog steeds niet werkt, kan het helpen om het muisstuurprogramma opnieuw te installeren. Er is ook een optie om een ​​nieuw account aan te maken en daar de muis te testen. Als alles werkt, ligt het probleem bij je oude account. In dit geval kunt u tijdelijk op een werkaccount blijven, of alle gegevens daarheen overbrengen en constant gebruiken.

Websites met kopieerbeveiliging

Als er vanaf een site wordt gekopieerd, bestaat de mogelijkheid dat deze site is beveiligd tegen het kopiëren van het materiaal. En de muis is daar helemaal niet debet aan. Sommige beheerders zijn bang dat hun tekst kan worden gekopieerd door "slechte mensen" en voor hun eigen doeleinden worden gebruikt (bijvoorbeeld door zich voor te doen als hun eigen). En hiervoor wordt kopieerbeveiliging gezet, die eigenlijk alleen een beginnende gebruiker kan stoppen. Voor alle anderen zal het kopiëren van materiaal op dergelijke sites geen problemen opleveren.

Om de tekst te kopiëren, moet u enkele manipulaties uitvoeren. Voor Internet Explorer-browsers selecteert u het item "Bekijken" in de menubalk en vervolgens "HTML-code bekijken". Voor de browsers Opera, Mozilla Firefox en Google Chrome volstaat het om de "hot" combinatie Ctrl + U te gebruiken. Daarna opent zich een venster met de HTML-broncode. Om snel het gewenste fragment tussen deze reeks letters te vinden, moet u op de combinatie Ctrl + F drukken. Voer in het venster dat verschijnt een aantal woorden in waarmee het tekstfragment begint. En dan kopiëren we op een vertrouwde manier: met de muis of het toetsenbord.

Op zo'n eenvoudige manier kunt u stap voor stap alle opties controleren en bepalen - waardoor het materiaal in feite niet met de muis wordt gekopieerd.

Populair per onderwerp