Welke Programma's Heeft Een Computer Nodig?

Inhoudsopgave:

Welke Programma's Heeft Een Computer Nodig?
Welke Programma's Heeft Een Computer Nodig?

Video: Welke Programma's Heeft Een Computer Nodig?

Video: Welke Programma's Heeft Een Computer Nodig?
Video: WAT HEB JE NODIG VOOR EEN GAME PC? | Dit moet je weten! 2024, April
Anonim

En nu wordt er een nieuwe computer gekocht. Het is nog steeds schoon en vrij van informatie. De gebruiker vraagt zich meteen af met welke programma's hij hem moet vullen zodat hij optimaal geschikt is voor werk, communicatie en vrijetijdsbesteding in het algemeen.

Welke programma's heeft een computer nodig?
Welke programma's heeft een computer nodig?

Voor het werk

Allereerst heeft de gebruiker een browser nodig om verbinding te maken met internet. Het is het beste om meerdere opties tegelijk in te stellen. Dit is nodig voor het geval een van hen plotseling stopt met werken. Download bijvoorbeeld de browsers Mozila Firefox, Google Chrome, die als een van de snelste en handigste worden beschouwd. U kunt ook Opera gebruiken.

Natuurlijk zal geen enkele gebruiker zonder bescherming op internet werken, omdat dit ertoe kan leiden dat de computer overvol raakt met virussen. Daarom moet u vanaf het begin nadenken over een goed beveiligingssysteem en antivirussoftware installeren. Over het algemeen werd u bij het kopen hoogstwaarschijnlijk aangeboden om een gelicentieerd antivirusprogramma aan te schaffen voor een bepaald bedrag. Haast je niet. Er zijn tal van even goede maar gratis antivirusprogramma's op internet. Bijvoorbeeld Avast, Avira, Comodo, enz.

Editors van tekstdocumenten zijn onmisbaar voor het werk. Een van de handigste is het gratis Notepad ++, dat een functie voor het markeren van syntaxis heeft. Als u bovendien geen gelicentieerde Office hebt geïnstalleerd, gebruik dan de tegenhanger Open Office. Om de afbeeldingen te bekijken, download en installeer Adobe, waarmee u de afbeeldingen kunt bekijken.

U zult zeker documenten moeten opsturen, soms wegen ze veel en soms veel. Een archiver is nodig om informatie te comprimeren. Bijvoorbeeld 7Zip.

voor vrije tijd

Je zult waarschijnlijk naar muziek willen luisteren of een film willen kijken. Installeer hiervoor codecs, bijvoorbeeld het K-Lite Codec Pack. Dit is een heel pakket voor het kijken van films en het luisteren naar muziek.

Gameliefhebbers kunnen niet zonder de DirectX-component. Voor chatten met vrienden via instant messages zijn Mail agent, ICQ (QIP) geschikt. Wil je gratis bellen? Installeer Skype, een alles-in-één communicatie- en werkprogramma waarmee u documenten en foto's kunt overbrengen. Om het downloaden van verschillende programma's en films van internet gemakkelijker te maken, installeer je Download Manager en speciale torrents zoals BitTorrent.

Als sommige programma's tijdens het werk nutteloos blijken te zijn, is het beter om ze te verwijderen om het RAM-geheugen niet te verstoppen. Hiervoor is Ccleaner de beste keuze.

Er zijn dus veel programma's die nodig zijn voor werk en nuttig zijn voor communicatie en entertainment. Onder hen zijn er veel die gratis op internet worden verspreid.

Aanbevolen: