Tekst Selecteren Met Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Tekst Selecteren Met Het Toetsenbord
Tekst Selecteren Met Het Toetsenbord

Video: Tekst Selecteren Met Het Toetsenbord

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: *Different ways to Select Text in MS-Word*| MOUSE | KEYBOARD | SHORTCUT KEYS | See the Description 2023, Januari-
Anonim

Bij het typen van teksten moeten bewerkingen met woordfragmenten, alinea's en het document als geheel vrij vaak worden uitgevoerd. Hiervoor moet het gewenste fragment worden geselecteerd en het is niet altijd handig om dit nauwkeurig genoeg met de muis te doen. Bovendien vertraagt ​​de noodzaak om van het toetsenbord naar dit apparaat te haasten en vice versa het werk en wordt het sneller moe. Het is veel productiever om "sneltoetsen" te gebruiken om de gewenste fragmenten te markeren - combinaties van knoppen, die tegelijkertijd leiden tot de uitvoering van een specifieke opdracht.

Tekst selecteren met het toetsenbord
Tekst selecteren met het toetsenbord

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoets Ctrl + A (A - Latijn) om de volledige tekst te selecteren. In dit geval kan de cursor overal in de tekst staan, dit heeft op geen enkele manier invloed op het geselecteerde bereik.

Stap 2

Als u alle tekst moet selecteren, van een bepaalde positie tot het einde van het document, plaatst u de invoegcursor op de gewenste plaats en drukt u op de combinatie van drie toetsen: Ctrl + Shift + End.

Stap 3

Selecteer tekst in de tegenovergestelde richting - van een bepaalde positie naar het begin van het document - op dezelfde manier, maar met de vervanging van een van de sneltoetsen. Plaats de cursor op de gewenste locatie en druk op Ctrl + Shift + Home.

Stap 4

Gebruik de sneltoets Ctrl + End om een ​​lijnfragment te selecteren dat begint vanaf de cursorpositie en eindigt met de rechtermarge. Om tekst in de tegenovergestelde richting te selecteren - van de invoercursor naar het begin van de regel - gebruikt u de combinatie Ctrl + Nome.

Stap 5

U kunt een willekeurig aantal regels selecteren met behulp van de navigatietoetsen - pijlen omhoog en omlaag. Houd Shift ingedrukt totdat u deze pijlen gebruikt om het gewenste aantal regels te markeren. Merk op dat de selectie begint vanaf de huidige cursorpositie, dus om de hele originele regel op te nemen, moet deze naar het begin of einde van die regel worden verplaatst.

Stap 6

Met de linker- en rechterpijl kunt u een willekeurig aantal tekens selecteren - gebruik ze terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt.

Stap 7

Als u Ctrl toevoegt aan de ingedrukte Shift-toets en vervolgens de linker- en rechterpijlen gebruikt, kunt u tekst niet op afzonderlijke tekens selecteren, maar op hele woorden. Als u een fragment van de cursor tot het begin of einde van de huidige alinea moet selecteren, gebruik dan de pijlen omhoog of omlaag met dezelfde servicetoetsen.

Populair per onderwerp