Tekst Selecteren In Photoshop

Inhoudsopgave:

Tekst Selecteren In Photoshop
Tekst Selecteren In Photoshop

Video: Tekst Selecteren In Photoshop

Video: Tekst Selecteren In Photoshop
Video: Урок 5 - Текст, свойства текста. Урок 5. Полный курс Adobe Photoshop с нуля | Graphic Hack 2024, Mei
Anonim

Het werken met tekst neemt een speciale plaats in bij het ontwerpen van afbeeldingen in Photoshop. Het maken van inscripties, interessante teksteffecten met Photoshop wordt een creatief proces.

Tekst selecteren in Photoshop
Tekst selecteren in Photoshop

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - geïnstalleerd programma Photoshop.

instructies:

Stap 1

Het is vrij eenvoudig om foto's te versieren door mooie tekst over elkaar te leggen en er verschillende effecten op toe te passen. Selecteer gewoon de gewenste tekst en kies de lettertypestijl en -kleur die u ervoor nodig hebt. Tegelijkertijd kunt u, zelfs als u dezelfde spelling gebruikt, een nieuw soort van de gebruikte variant krijgen.

Stap 2

Alle bewerkingen met tekst in Photoshop worden uitgevoerd vanuit een speciaal menu. Selecteer hiervoor het pictogram met de letter "T" op de werkbalk. Plaats vervolgens de cursor op het deel van de afbeelding waar de tekst moet komen. Voer de gewenste tekst in op het toetsenbord. Selecteer het met de muis en breng de nodige wijzigingen aan: selecteer het lettertype, de grootte en de kleur van de inscriptie die het meest geschikt is voor de foto.

Stap 3

Wanneer u met een tekstlaag werkt, wordt de selectie van een inscriptie of een onderdeel ervan op dezelfde manier uitgevoerd als in het Microsoft Word-programma - met behulp van een computermuis. Als u de tekst moet bewerken, selecteert u deze en typt u de juiste versie op het toetsenbord. U kunt ook de functies "Knippen", "Kopiëren", "Plakken" in het menu "Bewerken" gebruiken. En indien nodig kunt u op elk moment de laatste verkeerde actie ongedaan maken. Om dit te doen, drukt u gewoon op de toetsen Ctrl + Z op het toetsenbord of gebruikt u de overeenkomstige opdracht in het bewerkingsmenu.

Stap 4

Omdat de tekst op de afbeelding in een extra laag wordt gemaakt, hebben alle bewerkingen die ermee worden uitgevoerd, invloed op de "staat" van de inscriptie. Om bewerkingen op volledig niveau uit te voeren, over tekst te schilderen, te vervagen, verloopvulling te gebruiken, filters toe te passen, moet u de tekstlaag converteren naar een standaardlaag met behulp van de opdracht Laag renderen. Houd er echter rekening mee dat het na een dergelijke conversie onmogelijk wordt om de tekst te bewerken (bijvoorbeeld de letters en hun rangschikking wijzigen). Vanaf het moment van transformatie van de inscriptie, wordt deze door het programma alleen als een object van de afbeelding beschouwd.

Aanbevolen: