Tekst Kopiëren En Plakken Met Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Tekst Kopiëren En Plakken Met Het Toetsenbord
Tekst Kopiëren En Plakken Met Het Toetsenbord

Video: Tekst Kopiëren En Plakken Met Het Toetsenbord

Video: Kopiëren en plakken 2022, December
Anonim

Beginnende gebruikers van pc's zijn wellicht geïnteresseerd in het kopiëren van tekst met het toetsenbord en deze vervolgens op de gewenste plaats plakken. Hiervoor worden speciale toetscombinaties gebruikt, evenals speciale programma's en andere methoden.

Leer hoe u tekst kunt kopiëren en plakken met uw toetsenbord
Leer hoe u tekst kunt kopiëren en plakken met uw toetsenbord

Tekst kopiëren met het toetsenbord

U kunt tekst kopiëren met het toetsenbord met behulp van een sneltoets zoals "Ctrl + C". Voorheen moest de tekst met de muis of ook met het toetsenbord worden geselecteerd. Plaats hiervoor de cursor voor het begin van de passage die nodig is voor het kopiëren en houd de linkermuisknop ingedrukt (houd ingedrukt). Beweeg de muis naar beneden. U zult zien hoe de tekst in een andere kleur wordt gemarkeerd. Stop de cursor onmiddellijk na het laatste teken en laat de knop los. Nu kunt u op "Ctrl + C" drukken om te kopiëren.

De gewenste tekst kan worden geselecteerd met behulp van het toetsenbord en zonder gebruik van de muis. De combinatie "Ctrl + A" selecteert bijvoorbeeld alle tekst in één keer in een geopend document of op een website. Als u slechts één woord hoeft te selecteren, kunt u er snel op dubbelklikken met de muis en het vervolgens kopiëren met het toetsenbord. In plaats van het toetsenbord kunt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde passage klikken en het item "Kopiëren" selecteren in het menu dat verschijnt.

Na het kopiëren komt de tekst in het onzichtbare gebied van het computergeheugen "Clipboard", vanwaar het beschikbaar is om te plakken totdat de computer wordt uitgeschakeld. Houd er bovendien rekening mee dat bij elke volgende kopie de tekst die eerder in het "klembord" is opgeslagen, verloren gaat. Als u meerdere passages tegelijk wilt opslaan en ze uit het geheugen wilt "halen" om ze in willekeurige volgorde en op elk moment in te voegen, kunt u een van de speciale programma's downloaden en installeren om de mogelijkheden van het "klembord" uit te breiden, bijvoorbeeld, CLCL of ClipDiary.

Tekst invoegen met het toetsenbord

Het is heel eenvoudig om tekst in te voegen met het toetsenbord. Plaats de cursor op de gewenste locatie (bijvoorbeeld in een geopend documentbestand) en druk vervolgens op de toetsencombinatie "Ctrl + V" om de gekopieerde passage hierheen te verplaatsen. U kunt ook met de rechtermuisknop ergens in het document klikken en "Plakken" in het menu selecteren.

Er is ook de opdracht "Knippen", die nodig is zodat bij het kopiëren de tekst van de geselecteerde locatie wordt verwijderd. De tekst wordt geknipt door de combinatie "Ctrl + X". Gebruik in de toekomst voor het plakken de al bekende combinatie "Ctrl + V" of het contextmenu wanneer u met de muis werkt.

Populair per onderwerp