Een Pagina-opmaak Maken

Inhoudsopgave:

Een Pagina-opmaak Maken
Een Pagina-opmaak Maken

Video: Een Pagina-opmaak Maken

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Eenvoudige pagina-opmaak in Microsoft Word 2019 2023, Februari
Anonim

Het gebruik van pagina-opmaak in elke editor (tekst, afbeeldingen, enz.) helpt enorm om het hele proces van het maken van een voltooid document te verbeteren. Hiermee kunt u het hele document afbakenen, bepaalde privileges instellen en veel elementen aanpassen voor het geselecteerde afdrukformaat. Met andere woorden, de pagina-opmaak helpt ervoor te zorgen dat het document correct is opgemaakt.

Een pagina-opmaak maken
Een pagina-opmaak maken

Het is nodig

De modus "pagina-indeling" inschakelen

instructies:

Stap 1

Als je merkt dat je editor geen pagina-indeling heeft geconfigureerd of helemaal niet bestaat, gebruik dan de tips die in dit artikel worden aangegeven. Om de modus "pagina-indeling" in teksteditors Microsoft Word vanaf de eerste versies tot en met versie 2003 in te schakelen, moet u een document openen of een nieuw document maken. Om een ​​document in MS Word aan te maken, klikt u op het menu "Bestand" - "Nieuw".

Stap 2

In de meeste teksteditors van de MS Word-regel wordt de modus "pagina-indeling" automatisch geactiveerd wanneer u deze voor het eerst start. Als uw editor een uitzondering is, klik dan op het menu "Beeld" - "Pagina-indeling" of druk op de sneltoets alt = "Afbeelding" + D, en vervolgens op alt = "Afbeelding" + F.

Stap 3

Deze actie kan ook op een andere manier worden gedaan: onder de linkerzijbalk, net boven de statusbalk, zijn er 5 kleine knoppen - een van hen (de derde op een rij) activeert de "pagina-indeling".

Stap 4

In de teksteditor MS Word 2007 is "pagina-indeling" als volgt ingeschakeld: selecteer in het hoofdvenster van het programma het paneel "Bekijken", klik op het pictogram "pagina-indeling" (het eerste pictogram). Om het gereedschap Liniaal weer te geven, vinkt u het vakje aan naast het item met dezelfde naam, dat zich in hetzelfde paneel bevindt.

Stap 5

Om deze modus in MS Excel te activeren, vinkt u het item "Velden weergeven" aan op het tabblad "Bekijken". Na het activeren van de "lay-outmodus", wordt deze automatisch toegepast op alle nieuwe documenten.

Populair per onderwerp