Een Pagina Maken In Een Word

Inhoudsopgave:

Een Pagina Maken In Een Word
Een Pagina Maken In Een Word

Video: Een Pagina Maken In Een Word

Video: Een Pagina Maken In Een Word
Video: Word staande, liggende, staande pagina 2024, Mei
Anonim

Het maken en bewerken van documenten in de Microsoft Word-teksteditor is onmogelijk zonder de bewerking van het maken van nieuwe pagina's. Meestal zorgt het programma zelf voor het opsplitsen van de tekst, maar als het nodig is om de pagina af te maken (of te starten) voordat de teksteditor denkt dat het nodig is, dan zijn er verschillende manieren om dit te doen.

Een pagina maken in een Word
Een pagina maken in een Word

Noodzakelijk

Microsoft Word-teksteditor

instructies:

Stap 1

De eerste stap is ervoor te zorgen dat uw teksteditor niet in de webdocumentmodus staat. Deze manier van weergeven is leuk omdat je meer tekst op één scherm kunt laten passen, maar de paginering van het document wordt niet weergegeven. Dat wil zeggen dat u niet kunt zien of u al naar de volgende pagina bent gegaan of nog op de allereerste pagina staat. De weergavemodusschakelaar bevindt zich aan de onderkant van het venster, dichter bij de rechterrand.

Stap 2

U kunt samen met het maken van een nieuw document een nieuwe pagina maken. Als u in het editormenu "Nieuw" en vervolgens "Nieuw document" selecteert, wordt een lege pagina van een nieuw document geopend en kan deze worden gevuld. Voor een dergelijke bewerking zijn "sneltoetsen" voorzien - een combinatie van de CTRL- en N-knoppen.

Stap 3

Als u tijdens het typen van een bestaand document de huidige pagina moet beëindigen en een nieuwe moet beginnen, kunt u een elementaire methode gebruiken - lege regels invoegen (door op de Enter-toets te drukken) totdat de ruimte op de huidige pagina opraakt en een nieuwe begint. Dit is een "moreel achterhaalde" en onproductieve methode - te veel stappen voor zo'n eenvoudige operatie.

Stap 4

Het is beter om de functie van het invoegen van een "pagina-einde" te gebruiken - het kan overal in de getypte tekst worden geplaatst. Het overeenkomstige item bevindt zich in het menu op het tabblad "Invoegen", in de allereerste sectie ("Pagina's"). De sneltoetsen voor deze bewerking zijn CTRL + Enter.

Stap 5

In dezelfde sectie is het niet alleen mogelijk om een pagina-einde te maken, waarin de volgende tekst wordt overgebracht naar een nieuwe pagina, maar om een lege pagina in het midden van de tekst in te voegen. De knop voor deze functie heet ("Blanco Page") en bevindt zich direct boven de knop "Pagina-einde".

Aanbevolen: