Tekst Toevoegen Aan Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Tekst Toevoegen Aan Een Afbeelding
Tekst Toevoegen Aan Een Afbeelding

Video: Tekst Toevoegen Aan Een Afbeelding

Video: Word - Tekst op afbeelding 2022, December
Anonim

U kunt op verschillende manieren de gewenste tekst aan de afbeelding toevoegen. Het hangt allemaal af van welke software op uw computer is geïnstalleerd en welk resultaat u bereikt. Voor werk kan zowel een grafische als een teksteditor geschikt zijn.

Tekst toevoegen aan een afbeelding
Tekst toevoegen aan een afbeelding

Het is nodig

Grafische of teksteditor

instructies:

Stap 1

Start een grafische toepassing, zoals Adobe Photoshop, en open het bestand met de afbeelding waaraan u een bijschrift wilt toevoegen. Klik op de knop "Tekst" (met de letter "T") op de werkbalk. Als u gewend bent om het toetsenbord te gebruiken, is de sneltoets voor deze tool ook de Latijnse letter [T].

Stap 2

Er wordt automatisch een nieuwe laag aangemaakt. Plaats de cursor op de plaats van waaruit de tekstinvoer begint door met de linkermuisknop in de werkruimte te klikken. Voer de inscriptie die u nodig heeft op de gebruikelijke manier in. Als u een stuk tekst wilt plakken dat uit een ander document is gekopieerd, drukt u op de sneltoets Ctrl en [V].

Stap 3

Pas de grootte, kleur en stijl van het lettertype aan met behulp van de juiste hulpmiddelen. Nadat u klaar bent met opmaken, klikt u met de rechtermuisknop op de laag en selecteert u de opdracht Type rasteren in het contextmenu. Voeg de lagen samen.

Stap 4

Als u een andere grafische editor hebt geïnstalleerd, is het beter dat deze het werken met lagen ondersteunt. Voer uw tekst in op een nieuwe laag - dit vergroot de mogelijkheden voor het bewerken van de inscriptie, en in geval van falen kan de beschadigde laag altijd worden verwijderd zonder de hoofdafbeelding te beschadigen.

Stap 5

Als u tekst aan een afbeelding in een teksteditor wilt toevoegen, voegt u de afbeelding in uw document in en plaatst u deze op de achtergrond. Dus, in de Microsoft Office Word-toepassing, klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer "Objectformaat" in het contextmenu. Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga naar het tabblad "Positie" en klik op de miniatuur "Achter de tekst".

Stap 6

Pas de nieuwe instellingen toe door op de knop OK te klikken, het venster wordt automatisch gesloten. Selecteer de afbeelding en plaats deze in het juiste deel van het document. Plaats uw cursor waar u wilt op de pagina en voer uw tekst in. Het bijschrift staat boven de afbeelding.

Populair per onderwerp