Een Afbeelding Toevoegen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Toevoegen In Photoshop
Een Afbeelding Toevoegen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Toevoegen In Photoshop

Video: Een Afbeelding Toevoegen In Photoshop
Video: Photoshop - afbeelding invoegen 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van collages in grafische editors is een van de meest voorkomende bewerkingen die een ontwerper uitvoert, het extraheren en invoegen van een fragment van de ene afbeelding in een andere. Vaak hoef je alleen maar een foto aan de compositie toe te voegen. Dit kan in Adobe Photoshop.

Een afbeelding toevoegen in Photoshop
Een afbeelding toevoegen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - twee bestanden met afbeeldingen.

instructies:

Stap 1

Laad het hoofdafbeeldingsbestand in Adobe Photoshop. Om dit te doen, selecteert u het item "Open …", "Open als …" in het gedeelte Bestand van het hoofdtoepassingsmenu, drukt u op de toetsen Ctrl + O of Ctrl + Alt + Shift + O op het toetsenbord. Er wordt een dialoog weergegeven. Navigeer daarin naar het gewenste medium en vervolgens naar de directory met het bestand. Markeer het bestand in de lijst. Klik op Openen.

Stap 2

Open de afbeelding die u wilt toevoegen in de editor. Volg de stappen die vergelijkbaar zijn met die beschreven in de eerste stap.

Stap 3

Kopieer de toegevoegde afbeelding naar het klembord. Ga naar het venster met de gewenste afbeelding. Selecteer de volledige inhoud van de overgebrachte afbeelding. Vouw hiervoor het gedeelte Selecteren in het hoofdmenu van de toepassing uit en selecteer het item Alles. U kunt ook de sneltoets Ctrl + A gebruiken. Kies Kopiëren in het menu Bewerken of druk op Ctrl + V op uw toetsenbord om de selectie naar het klembord te kopiëren.

Stap 4

Voeg de afbeelding toe aan een nieuwe laag in het eerste document. Schakel over naar het gewenste venster. Druk op de toetscombinatie Ctrl + V of selecteer in het hoofdmenu in de sectie Bewerken de optie Plakken.

Stap 5

Pas indien nodig de positie en grootte van de toegevoegde afbeelding aan. Druk op Ctrl + T of kies in het menu Bewerken Vrije transformatie. Druk op de knop Hoogte-breedteverhouding behouden in het bovenpaneel als u de beeldverhouding van de afbeelding tijdens de transformatie wilt behouden. Gebruik de muis om de randen en hoeken van het verschenen kader te verplaatsen om het formaat van de afbeelding aan te passen en te roteren. Met behulp van het binnengebied kan de afbeelding worden verplaatst.

Stap 6

Sla de resulterende afbeelding op. Druk op de toetsen Ctrl + Shift + S of vouw het gedeelte Bestand in het hoofdmenu uit en klik vervolgens op het item "Opslaan als …". Maak in de lijst Formaat van het dialoogvenster Opslaan als het huidige item dat overeenkomt met de opslagindeling voor de doelafbeeldingsgegevens. Ga naar de map waar u het bestand wilt opslaan, voer de naam in. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: