Hoe Te Achterhalen Welke Bestanden Zijn Geopend

Inhoudsopgave:

Hoe Te Achterhalen Welke Bestanden Zijn Geopend
Hoe Te Achterhalen Welke Bestanden Zijn Geopend

Video: Hoe Te Achterhalen Welke Bestanden Zijn Geopend

Video: How to Find Recently Opened Files in Windows 10 [Tutorial] 2022, December
Anonim

Er zijn situaties in het leven die speciale aandacht vereisen, of zelfs een banale controle. En als er vermoedens zijn van ongeautoriseerde toegang tot een personal computer, is het beter om deze te kunnen controleren. Het is heel eenvoudig om erachter te komen welke bestanden tijdens uw afwezigheid zijn geopend.

Hoe kom je erachter welke bestanden zijn geopend
Hoe kom je erachter welke bestanden zijn geopend

Het is nodig

Toegang tot het geselecteerde account of beheerdersrechten op de pc

instructies:

Stap 1

Informatie moet betrouwbaar worden beschermd. Dit dient vooraf geregeld te worden. Als meerdere mensen toegang hebben tot de computer, wees dan niet lui om voor jezelf een apart account aan te maken met een sterk wachtwoord. Maar als er ineens vermoedens zijn dat iemand anders in de computer heeft gekeken, moet je die kunnen controleren en volgen. Het is eenvoudig genoeg om erachter te komen welke bestanden het laatst zijn geopend.

Stap 2

De eenvoudigste manier om erachter te komen welke bestanden zijn geopend, ligt binnen de macht van iedereen. Open het menu "Start" - in de rechterkolom met standaardinstellingen worden alle items weergegeven die de afgelopen dagen op de computer zijn geopend. Als dit gedeelte ontbreekt, configureert u het display. Om dit te doen, gaat u naar het configuratiescherm, selecteert u de sectie "Schermontwerp", de subsectie "Taakbalk en Startmenu" en vervolgens "Start Menu Customization". Klik in het geopende venster op het tabblad "Menu Start" en vink het selectievakje "Opslaan en de lijst met recent geopende items weergeven" aan.

Stap 3

Een andere manier om erachter te komen welke bestanden op de computer zijn geopend, is door ze te sorteren op wijzigingsdatum. Ga hiervoor naar het menu "Mijn Computer" en stel de geavanceerde zoekparameters in: "Zoeken - Parameters instellen - Sorteren op wijzigingsdatum" en selecteer vervolgens de gewenste dag. Nadat de gegevensverwerking is voltooid, wordt op het scherm een ​​lijst weergegeven met alle bestanden en mappen die gedurende de opgegeven periode zijn geopend.

Houd er rekening mee dat in dit geval alleen bestanden worden weergegeven die zijn geopend en vervolgens opnieuw zijn opgeslagen. Als een aanvaller bijvoorbeeld eenvoudig informatie naar een extern medium heeft gekopieerd, zal de zoekopdracht dit niet tonen.

Populair per onderwerp