Bios Openen Op Een Asus-laptop

Inhoudsopgave:

Bios Openen Op Een Asus-laptop
Bios Openen Op Een Asus-laptop

Video: Bios Openen Op Een Asus-laptop

Video: How ! ASUS Laptop BOOT Menu Bios Settings ! Secure BOOT ! Boot from USB ! DVD Room , 2022, December
Anonim

Gebruikers hoeven zelden met het BIOS te werken, omdat het meestal nodig is om het besturingssysteem opnieuw te installeren of de geavanceerde instellingen van de computer te gebruiken. Op ASUS-notebooks kan de invoer variëren, afhankelijk van het apparaatmodel

Notitieboekje
Notitieboekje

Bios

Het basisinvoer- / uitvoersysteem, BIOS, wordt genoemd, omdat het verantwoordelijk is voor de werking van dergelijke computerinterfaces, waardoor informatie kan worden ingevoerd en uitgevoerd naar een computer. Moderne BIOS-versies van Award, Phoenix en AMI maken het mogelijk om de mogelijkheden van netwerkkaarten, IEEE1394 en USB-apparaten te gebruiken, inclusief het laden van het besturingssysteem. De grafische interface van het instellingenmenu, ook wel BIOS Setup genoemd.

Gebruikers kunnen zowel een wachtwoord toevoegen om de computer te starten als een wachtwoord om BIOS Setup te openen. Hier is het mogelijk om het apparaat te specificeren waarvan de verdere computer zal worden opgestart. Fans van het ontsluiten van het potentieel van hun computer zullen dol zijn op de mogelijkheid om de processor en het RAM-geheugen te overklokken. Het wordt gevoed, zoals in het geval van een moederbord, door een aangesloten batterij.

Tijdens het opstarten van de computer wordt de BIOS-chip gebruikt om instructies te krijgen voor verdere acties. Dit is een zelftest na het inschakelen - POST. Na positieve tests zijn de belangrijkste componenten, zonder welke werken op de computer niet mogelijk is (invoer- en uitvoerapparaten, RAM, ROM, enz.).

De belangrijkste functie van het BIOS is de tijdige identificatie en herkenning van alle samenstellende elementen van het systeem:

  • werkgeheugen;
  • videokaarten;
  • verwerker;
  • apparaten in de laptop;
  • en externe aangesloten accessoires (flashdrive, schijf).

Bios openen op een Asus-laptop

BIOS-setup is erg belangrijk voor elke computer, omdat de stabiliteit en prestaties van de pc er volledig van afhangen. BIOS is een soort softwarefirmware die zich in een chip op het moederbord van een computer bevindt en de systeemwerking bestuurt.

BIOS invoeren op ASUS:

  1. X-serie. Als uw laptopnaam begint met "X" en andere cijfers en letters volgen, dan is uw apparaat een X-serie. Om ze in te voeren, wordt ofwel de F2-toets of de combinatie Ctrl + F2 gebruikt. Op zeer oude modellen van deze serie kan echter F12 worden gebruikt in plaats van deze toetsen;
  2. K-serie. F8 wordt hier meestal gebruikt;
  3. Andere series aangeduid met letters van het Engelse alfabet. ASUS heeft ook minder gangbare series, zoals de vorige twee. De namen beginnen van A tot Z (uitzonderingen: de letters K en X). De meeste gebruiken de F2-toets of Ctrl + F2 / Fn + F2. Op oudere modellen is Delete verantwoordelijk voor het invoeren van het BIOS;
  4. De UL / UX-serie gaat ook naar het BIOS door op F2 te drukken of door de combinatie met Ctrl / Fn;
  5. FX-serie. Deze serie presenteert moderne en productieve apparaten, daarom wordt het aanbevolen om voor het invoeren van het BIOS op dergelijke modellen Delete of de combinatie van Ctrl + Delete te gebruiken. Op oudere apparaten kan dit echter F2 zijn.

Populair per onderwerp