BIOS Openen Op Asus

Inhoudsopgave:

BIOS Openen Op Asus
BIOS Openen Op Asus

Video: BIOS Openen Op Asus

Video: How ! ASUS Laptop BOOT Menu Bios Settings ! Secure BOOT ! Boot from USB ! DVD Room , 2022, December
Anonim

ASUS is een Taiwanese fabrikant van computerhardware, componenten en laptops. Zeker een kwart van alle computers ter wereld wordt geassembleerd op basis van moederborden van dit bedrijf. Deze fabrikant rust zijn boards uit met verschillende BIOS-versies. Daarom zijn er verschillende manieren om het BIOS op Asus te openen.

BIOS openen op Asus
BIOS openen op Asus

instructies:

Stap 1

Het eenvoudigste geval is wanneer u het BIOS van een pc moet invoeren. Zet de computer aan en druk meerdere keren op de DEL-knop zodra het scherm oplicht. Op moderne ASUS-moederborden is DEL de meest gebruikte sleutel voor systeemvoorkeuren.

Stap 2

Als de computer was ingeschakeld, start u deze opnieuw op. Druk ook op de herstartknop als je het Windows-logo al hebt gezien. Soms start de computer zo snel op dat het moeilijk wordt om het juiste moment te pakken en het BIOS binnen te gaan. Houd er rekening mee dat BIOS het basisinvoer- en uitvoersysteem is. Dat wil zeggen, wanneer u op de aan / uit-knop drukt, begint het pollen van de componenten onmiddellijk en hun werk bij het laden van het besturingssysteem.

Stap 3

Druk op de F10- of F12-knop tijdens het opstarten van de pc als je een oude computer (moederbord) hebt.

Stap 4

Om af te sluiten naar BIOS op een ASUS-laptop of netbook, drukt u op de F2-toets nadat u de stroom hebt ingeschakeld. Deze apparaten hebben meestal een complexere BIOS en kunnen zelfs sneller opstarten dan een gewone pc. Firmware op een laptop bevat vaak geavanceerde beveiligingsinstellingen, touchpad-bedieningselementen, een vervangende muis en een optioneel "instant boot"-besturingssysteem. De overgrote meerderheid van de modellen die tegenwoordig bekend zijn, gebruiken precies F2 om toegang te krijgen tot de systeeminstellingen van de computer.

Stap 5

In zeer zeldzame gevallen wordt een toetsencombinatie gebruikt. Als u door op F2 te drukken het BIOS niet kon verlaten, heeft u hoogstwaarschijnlijk zo'n geval. Druk vervolgens direct na het inschakelen op de Ctrl-knop en druk meerdere keren op F2 zonder deze los te laten. Onthoud dat het scherm waarin u wordt gevraagd op een knop te drukken en het BIOS te openen, zeer snel kan knipperen, dus probeer meerdere keren op de toets te drukken wanneer u uw computer of laptop opstart.

Stap 6

Als je een nieuwe laptop of computer hebt en je hebt het besturingssysteem nog niet geïnstalleerd, maar je kunt het BIOS niet verlaten door op Del, F2 of Ctrl + F2 te drukken, dan kan het vervangen van het toetsenbord helpen. Sluit een extern toetsenbord aan en probeer de bovenstaande opties opnieuw.

Populair per onderwerp