Hoe De Opstartcontrole Van Windows Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opstartcontrole Van Windows Uit Te Schakelen
Hoe De Opstartcontrole Van Windows Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Opstartcontrole Van Windows Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Opstartcontrole Van Windows Uit Te Schakelen
Video: Windows 10 Hoe schakel ik de S-modus uit? 2024, April
Anonim

Elke keer dat het besturingssysteem opstart, wordt het hulpprogramma Chkdsk automatisch gestart. Dit hulpprogramma scant uw harde schijf op fouten, mogelijke storingen in het bestandssysteem. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar de opstartsnelheid van het systeem neemt af. Ondertussen kan deze procedure worden uitgeschakeld, waardoor de opstartsnelheid van het besturingssysteem wordt verhoogd.

Hoe de opstartcontrole van Windows uit te schakelen
Hoe de opstartcontrole van Windows uit te schakelen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Volg de onderstaande stappen om het scannen van de systeemschijf uit te schakelen. Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Standaardprogramma's. Een van de standaardprogramma's is de "Command Line". Start het op.

Stap 2

Voer vervolgens op de opdrachtregel Chkntfs / X C in, waarbij C de letter van het systeemstation is. Als uw systeemstation een andere letter heeft, moet u deze dienovereenkomstig registreren. Druk na het invoeren van de opdracht op de Enter-toets. Sluit de opdrachtprompt. Nu is de automatische controle van de systeempartitie uitgeschakeld. Op dezelfde manier kunt u de automatische controle van andere harde schijfpartities uitschakelen. Net aan het einde van de opdracht moet u de letter schrijven van de partitie op de harde schijf waarvoor u het scannen wilt uitschakelen.

Stap 3

Een andere manier om controle uit te schakelen is door de systeemregistertak te bewerken. Typ regedit bij de opdrachtprompt. Binnen een seconde wordt het venster Register-editor geopend. Aan de linkerkant is er een lijst met de belangrijkste registersleutels. Vind de HKEY_LOCAL_MACHINE-sectie ertussen.

Stap 4

Klik op de pijl naast de naam van deze sectie. Herhaal de procedure in de buurt van de SYSTEEM-subsectie. Open dus de secties in deze volgorde: CurrentControlSet / Control / Session Manager. U hoeft de Session Manager niet te openen, selecteer deze met de linkermuisklik.

Stap 5

Na het selecteren van de laatste sectie, zullen vertakkingen voor bewerking beschikbaar zijn in het rechtervenster. Zoek een tak met de naam BootExecute onder hen. Dubbelklik erop met de linkermuisknop. Nu kan het worden bewerkt. Het enige wat u hoeft te doen is / K: C voor de asterisk toevoegen. Uiteindelijk zal de bewerkte branch er als volgt uitzien: autocheck autochk / k:C. Sla uw wijzigingen op. Daarna wordt de schijfcontrole uitgeschakeld.

Aanbevolen: