Hoe De Symbolentabel Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe De Symbolentabel Te Openen
Hoe De Symbolentabel Te Openen

Video: Hoe De Symbolentabel Te Openen

Video: Hoe De Symbolentabel Te Openen
Video: AUTOSIM - Videohandleiding : Ladderdiagram zonder symbolentabel versie 3.0 2024, Mei
Anonim

De Windows-tekentabel bevat een lijst met alle tekens die kunnen worden weergegeven voor elk van de geïnstalleerde lettertypen. Meestal wordt het gebruikt om tekens in te voeren die niet op het toetsenbord staan. Hieruit kunt u ook informatie krijgen over de tekencodes in de unicode-tabel. Er zijn nogal wat manieren om deze systeemtoepassing te bellen.

Hoe de symbolentabel te openen
Hoe de symbolentabel te openen

instructies:

Stap 1

Open het hoofdmenu van het besturingssysteem door op de Win-toets te drukken of door met de muis op de knop "Start" te klikken. Ga naar het gedeelte "Alle programma's" en selecteer de regel "Standaard". Open vervolgens het gedeelte "Service" in het menu, waarin u de benodigde link "Symbolentabel" vindt - klik erop en de applicatie wordt gestart.

Stap 2

In het hoofdmenu van het besturingssysteem Windows 7 kun je niet zelf naar deze link zoeken, maar vertrouw op de ingebouwde zoekmachine. Druk op de Win-toets en begin direct met het invoeren van de naam van het gewenste OS-onderdeel. U heeft alleen tijd om "tab" te typen wanneer de zoekmachine de link "Symbooltabel" in de eerste regel met resultaten weergeeft - klik erop met de muis om de toepassing te starten.

Stap 3

In elke versie van Windows OS kunt u het standaarddialoogvenster voor het starten van programma's gebruiken om de symbooltabel op te roepen. In eerdere versies van dit systeem (bijvoorbeeld in Windows XP) is een link naar een dergelijk dialoogvenster in het hoofdmenu geplaatst - dit is de opdracht "Uitvoeren". In Windows 7 wordt deze opdracht standaard niet weergegeven, maar het dialoogvenster kan worden opgeroepen, bijvoorbeeld door een combinatie van de toetsen Win en R. Typ charmap in het opstartvenster en klik op de knop OK. De symbolentabel verschijnt op het scherm.

Stap 4

U kunt het werk van het dialoogvenster voor het starten van het programma onafhankelijk doen - zoek het uitvoerbare bestand charmap.exe en dubbelklik erop. Doe dit met Windows Verkenner. Open het bijvoorbeeld met de sneltoets Win + E. Selecteer in bestandsbeheer het systeemstation en daarin - de map waarin het besturingssysteem is geïnstalleerd. Zoek in deze map de map System32. Dit is waar het charmap.exe-bestand zich bevindt - zoek het op en voer de symbooltabel uit. In Windows 7 met zijn geavanceerde zoekmachine kunt u het aantal bewerkingen verminderen - ga gewoon naar het systeemstation en voer vervolgens de bestandsnaam in het veld in de rechterbovenhoek van het toepassingsvenster in. "Explorer" zal het gewenste object zelf vinden, hoewel dit enkele tientallen seconden kan duren.

Aanbevolen: