Hoe Het Bouwjaar Van Een Laptop Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bouwjaar Van Een Laptop Te Achterhalen?
Hoe Het Bouwjaar Van Een Laptop Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Bouwjaar Van Een Laptop Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Bouwjaar Van Een Laptop Te Achterhalen?
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Vaak hebben gebruikers van een personal computer vragen over het bouwjaar van het apparaat. In de regel worden al deze gegevens afgedrukt in documenten vanaf een computer of op verpakkingen.

Hoe het bouwjaar van een laptop te achterhalen?
Hoe het bouwjaar van een laptop te achterhalen?

Het is nodig

  • - notitieboekje;
  • - het internet;
  • - documenten van de computer.

instructies:

Stap 1

Kijk goed naar de verpakking van je laptop. Elke laptop wordt verkocht in een speciale verpakking van de fabrikant, die vaak het fabricagejaar aangeeft. Dergelijke gegevens worden in de regel altijd op de voorzijde bedrukt. Houd er ook rekening mee dat alle informatie op een speciaal gelijmd etiket kan staan.

Stap 2

Zoek de combinatie van symbolen met de MFG-code op de verpakking. Meestal bevat deze parameter twee cijfers voor het jaar van het product en twee cijfers voor de maand van fabricage. Dat wil zeggen, als je MFG: 0912 hebt, dan is je laptop geproduceerd in de 12e maand van 2009. Bekijk de documenten op de laptop - instructies, garantiekaart en andere. Sommige fabrikanten vermelden de fabricagedatum in de documentatie.

Stap 3

Ga naar laptop-BIOS. Om dit te doen, drukt u direct na het inschakelen van de laptop op F2, Del of Esc op het toetsenbord (afhankelijk van het model). De BIOS-versie wordt vaak vermeld met het jaar van uitgave. U kunt ook de standaardinstellingen laden - de datum waarop het programma tegelijkertijd wordt hersteld, geeft de releasedatum van de laptop aan.

Stap 4

Neem contact op met het servicecentrum van de fabrikant. Veel servicecentra kunnen het serienummer of productnummer gebruiken om u te vertellen in welk jaar de notebook is geproduceerd. Het is vrij moeilijk om een oud laptopmodel te koop te vinden in een gewone ijzerhandel. Direct na de release van nieuwe modellen worden de oude uit de productie genomen en gaan ze geleidelijk uit de verkoop. Dit heeft ook zijn nadeel: een ooit geliefd, succesvol model van apparatuur kan niet in de loop van de tijd worden gekocht.

Stap 5

U kunt ook de relevante informatie op internet bekijken om de geschatte productiedatum te achterhalen. Er is geen gespecialiseerde software waarmee u het bouwjaar van een laptop kunt achterhalen.

Aanbevolen: