Een Image Van Het Besturingssysteem Maken

Inhoudsopgave:

Een Image Van Het Besturingssysteem Maken
Een Image Van Het Besturingssysteem Maken

Video: Een Image Van Het Besturingssysteem Maken

Video: How to Create a System Image Backup in Windows 10 2022, December
Anonim

In veel gevallen helpt een vooraf gemaakte afbeelding om het verlies van belangrijke bestanden en instellingen te voorkomen in het geval van een storing in het besturingssysteem. Dit kan zelfs zonder extra programma's te gebruiken.

Een image van het besturingssysteem maken
Een image van het besturingssysteem maken

Het is nodig

  • - Partitie Beheerder;
  • - DVD-schijf.

instructies:

Stap 1

Maak eerst een afbeelding van uw besturingssysteem met behulp van standaard Windows-tools. Open het startmenu en ga naar het configuratiescherm. Selecteer het menu "Systeem en beveiliging" en open het. Navigeer naar het menu Back-up en herstel.

Stap 2

Zoek het item "Maak een systeemimage" in de linkerkolom en klik erop. Er verschijnt een venster op het scherm waarin u de locatie voor het opslaan van de afbeelding moet specificeren. Dit kan een gebied op uw harde schijf zijn, dvd's of een andere computer die is aangesloten op uw lokale netwerk.

Stap 3

Selecteer een van de items en klik op de knop "Volgende". Er verschijnt een venster op het scherm met een lijst met schijven waarvan een back-up moet worden gemaakt. Om dit proces te starten, klikt u op de knop "Archief".

Stap 4

Om uw computer met succes te herstellen in het geval van een storing in het besturingssysteem, moet u een speciale schijf maken. Open het menu Back-up en herstel. Selecteer Systeemherstelschijf maken. Plaats een lege dvd in uw station en klik op de knop Schijf maken.

Stap 5

Probeer nu een systeemkopie te maken met Partition Magic. Installeer dit hulpprogramma op uw computer en voer het uit.

Stap 6

Selecteer Power User-modus. Open het menu "Wizards" in het hoofdnavigatievenster. Selecteer Schijf archiveren of partitie.

Stap 7

Klik volgende". Selecteer de harde schijfpartitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Klik volgende".

Stap 8

Selecteer een locatie voor de toekomstige systeemimage. Het wordt aanbevolen om ofwel de harde schijven die momenteel actief zijn, ofwel de dvd-stations aan te geven. Klik volgende".

Stap 9

Selecteer de schijfpartitie of dvd-media waarop de systeemkopie wordt opgeslagen. Klik volgende". Geef commentaar op deze afbeelding. Klik twee keer op de knop Volgende en vervolgens op de knop Voltooien. Om het archiveringsproces te starten, klikt u op de knop "In behandeling zijnde wijzigingen toepassen" onder het hoofdnavigatiemenu.

Populair per onderwerp