Accountrechten Beperken

Inhoudsopgave:

Accountrechten Beperken
Accountrechten Beperken

Video: Accountrechten Beperken

Video: AANDELEN KOPEN: Verlies beperken is belangrijker dan winst maken?! 2022, December
Anonim

In het Windows-besturingssysteem kan de gebruiker van een account waaraan beheerdersrechten zijn toegewezen, beperkingen instellen voor de rechten van gebruikers van andere groepen om bewerkingen uit te voeren met objecten in een specifieke map. Naast bewerkingen met bestandssysteemobjecten, hebben de nieuwste versies van het besturingssysteem de mogelijkheid toegevoegd om de tijd dat een bepaalde gebruiker op een computer kan werken te beperken en een lijst met programma's te maken die voor hem beschikbaar zijn.

Accountrechten beperken
Accountrechten beperken

Het is nodig

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Als u beheerdersrechten hebt om beperkingen op te leggen aan bewerkingen met objecten in een map, klikt u met de rechtermuisknop op de gewenste map in Verkenner en selecteert u Eigenschappen in het contextmenu. De bestandsbeheerder opent een venster waarin u naar het tabblad "Beveiliging" moet gaan en op de knop "Wijzigen" moet klikken om het programma een ander venster te laten openen.

Stap 2

Selecteer in de lijst "Groepen of gebruikers" de regel die hoort bij een specifieke rekening of een groep waartoe deze behoort. Plaats vervolgens in de tweede lijst de selectievakjes voor toestaan ​​of weigeren tegenover de bewerkingsnamen en klik op de knop OK.

Stap 3

Een andere manier om accountrechten te beperken is geïmplementeerd in Windows 7 en Vista. Het wordt "Ouderlijk toezicht" genoemd en stelt u in staat beperkingen in te stellen op de tijd dat u uw computer gebruikt en computerspellen en -programma's start. Om toegang te krijgen tot de instellingen van deze beheertool, opent u het hoofdmenu, typt u "genus" en klikt u op de link "Ouderlijk toezicht" in de zoekresultaten.

Stap 4

Een van de applets van het Configuratiescherm met een lijst met accounts die in dit besturingssysteem zijn geregistreerd, verschijnt op het scherm - selecteer degene waarvoor u beperkingen wilt instellen. Klik op de volgende pagina die door de systeemtoepassing wordt geladen op de link Tijdslimieten als u de toegestane uren voor deze gebruiker wilt instellen. De applet toont een raster van uren van de dag en dagen van de week, waarin u de verboden perioden met de muis moet markeren en vervolgens op de knop OK moet klikken.

Stap 5

Om beperkingen op te leggen aan de lancering van games, klikt u op de link "Games". Om games voor dit account volledig uit te sluiten, vink je het vakje "Nee" aan naast de bijbehorende vraag. Als je bepaalde spellen wilt verbieden, gebruik dan de link "Verbod en toestemming van spellen". Een andere link, "Categorieën voor games instellen", bevat een lange lijst met regels waarmee u het filter van toegestane games met verschillende gradaties van granulariteit kunt aanpassen - van zo gedetailleerd als "vermeldingen of afbeeldingen van tabaksproducten" tot het abstracte "Voor iedereen”.

Stap 6

Via de link "Specifieke programma's toestaan ​​en blokkeren" kunt u beperkingen opleggen aan het gebruik van applicaties die op het systeem zijn geïnstalleerd. Klik erop en vink het vakje "kan alleen met toegestane programma's werken" aan. Het duurt even voordat de applet een lijst met programma's heeft samengesteld, waarin u de selectievakjes van de toegestane toepassingen moet aanvinken. Klik vervolgens op OK en sluit het Configuratiescherm.

Populair per onderwerp