Beheerdersrechten Inschakelen

Inhoudsopgave:

Beheerdersrechten Inschakelen
Beheerdersrechten Inschakelen

Video: Beheerdersrechten Inschakelen

Video: Het verborgen administratoraccount activeren (SchoonePC instructievideo 04) 2022, December
Anonim

Microsoft-softwareontwikkelaars, die zorgen voor het veilige werk van hun klanten, hebben de rechten en mogelijkheden van gebruikers in het systeem verdeeld. De eigenaar van het beheerdersaccount heeft de hoogste rechten. Hij kan ook mogelijkheden toevoegen aan andere deelnemers die toegang hebben tot de computer.

Beheerdersrechten inschakelen
Beheerdersrechten inschakelen

Het is nodig

een computer met een geïnstalleerd besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Als u Windows XP gebruikt, gaat u naar het Configuratiescherm en vouwt u het knooppunt Accounts uit. Klik op het account waaraan u beheerdersrechten gaat toekennen, volg de link "Het type account wijzigen". Verplaats het keuzerondje naar de positie "Computerbeheerder" en bevestig de actie door op "Type wijzigen …" te klikken.

Stap 2

Er is een andere manier. Gebruik de combinatie Win + R om het opdrachtstartvenster te openen. Voer controle userpasswords2 in. Selecteer in het accountvenster de gewenste invoer met de cursor en klik op "Eigenschappen". Zet op het tabblad "Groepslidmaatschap" de schakelaar "Toegangsniveau …" in de stand "Overig". Vouw de vervolgkeuzelijst uit en selecteer de groep "Beheerders". Druk op OK om uw keuze te bevestigen.

Stap 3

Als op de computer Windows Home Edition wordt uitgevoerd, moeten deze stappen in de veilige modus worden uitgevoerd. Druk na het inschakelen van de systeemeenheid op de F8-toets. Vink in het menu met opstartopties "Veilige modus" aan. Antwoord "Ja" op de vraag van het systeem over de voortzetting van het werk.

Stap 4

Met de release van Windows Vista en Windows 7 is de waakzaamheid van ontwikkelaars toegenomen. Het ingebouwde beheerdersaccount heeft volledige beheerdersrechten en is standaard uitgeschakeld. Om het in te schakelen, opent u het programma-opstartprogramma met de combinatie Win + R en voert u het commando compmgmt.msc in.

Stap 5

Vouw in het consolevenster de module Lokale gebruikers en groepen uit. Vink de groep "Gebruikers" aan. Rechts in het venster klikt u met de rechtermuisknop op het item "Beheerder". U selecteert "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu en schakelt u het selectievakje naast het item "Account uitschakelen" uit.

Stap 6

Als uw computer Windows Vista Home Edition gebruikt, is het consolevenster niet beschikbaar. Open het programma-opstartprogramma en voer cmd in. Het pictogram van deze opdracht verschijnt in de zoekbalk. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Als administrator uitvoeren" in het vervolgkeuzemenu. Voer bij de opdrachtprompt net user Administrator / active: yes in. Deze methode is geschikt voor Windows XP, Windows Vista en Windows 7.

Populair per onderwerp