Hoe Windows XP Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows XP Te Verwijderen
Hoe Windows XP Te Verwijderen

Video: Hoe Windows XP Te Verwijderen

Video: Windows XP Help : How to Remove Windows XP 2022, November
Anonim

Voor een succesvolle herinstallatie van het besturingssysteem wordt aanbevolen om de vorige versie ervan volledig te verwijderen. De bewerking van het verwijderen van het besturingssysteem wordt ook gebruikt wanneer het nodig is om de harde schijf van het systeem te wijzigen.

Hoe Windows XP te verwijderen
Hoe Windows XP te verwijderen

instructies:

Stap 1

Als u besluit het besturingssysteem op een andere harde schijf of op een tweede partitie van deze schijf te installeren, verwijder dan het vorige besturingssysteem (OS). Dit kan zowel na het installeren van een nieuw besturingssysteem als tijdens dit proces. Open het menu Deze computer.

Stap 2

Als u dit gedeelte volledig wilt wissen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u "Formatteren". Selecteer het bestandssysteem van de te formatteren partitie, specificeer de clustergrootte.

Stap 3

Als u de inhoud beter wilt opschonen, schakelt u het selectievakje "Snel (wis de inhoudsopgave)" uit. Klik op de knop "Start" om het formatteringsproces te starten.

Stap 4

Als u alleen het besturingssysteem wilt verwijderen en alle andere bestanden wilt achterlaten, open dan de lijst met mappen en bestanden van deze harde schijf. Markeer de volgende mappen: Documents and Settings, ProgramData, Program Files, System Volume Information, Temp, User, Windows. Verwijder deze mappen door op de Del-knop te drukken. Voer de bewerking uit om alle onnodige bestanden in de hoofdmap van deze harde schijf te verwijderen.

Stap 5

Soms is het nodig om het besturingssysteem Windows XP te verwijderen wanneer u een ander besturingssysteem installeert. Start het Windows-installatieproces. Wanneer het scherm een ​​lijst met bestaande harde schijven en hun partities weergeeft, formatteert u de gewenste schijf.

Stap 6

Wanneer u het besturingssysteem Windows XP installeert, selecteert u de partitie waarop het besturingssysteem al is geïnstalleerd, selecteert u "Formatteren naar NTFS" en drukt u op de toets F. Het nieuwe besturingssysteem wordt geïnstalleerd op een geformatteerde schijf.

Stap 7

Als u Windows Vista of Seven installeert, klikt u op de knop "Schijfinstallatie". Markeer de gewenste harde schijf en klik op de knop "Formatteren". In dit geval kunt u doorgaan met de installatie van het besturingssysteem door een andere partitie te selecteren.

Populair per onderwerp