Hoe De Netware-clientservice Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Netware-clientservice Uit Te Schakelen?
Hoe De Netware-clientservice Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Netware-clientservice Uit Te Schakelen?

Video: Novell NetWare 2022, November
Anonim

NetWare is een netwerkbesturingssysteem van Novell, waarbij de communicatie verloopt via een server-client. Het systeem ondersteunt de protocollen TCP/IP en IPX/SPX. Dienovereenkomstig is ondersteuning voor NetWare-clients opgenomen in MS Windows Network Services.

Hoe de netware-clientservice uit te schakelen?
Hoe de netware-clientservice uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

Het is mogelijk dat wanneer Windows opstart, het welkomstscherm verdwijnt en de klassieke aanmelding spontaan wordt geïnstalleerd. Wanneer u probeert terug te keren naar de vorige opstartmethode, verschijnt een bericht: "De Client voor NetWare-service heeft het welkomstscherm uitgeschakeld …" en vraagt ​​u om deze service uit te schakelen.

Stap 2

Ga naar het "Configuratiescherm" en vouw het knooppunt "Netwerkverbindingen" uit. Roep het vervolgkeuzemenu op door met de rechtermuisknop op het pictogram "Local Area Connection" te klikken. Selecteer de opdracht "Eigenschappen", in de sectie "Componenten …", vink "Client voor NetWare-netwerken" aan en klik op "Verwijderen".

Stap 3

Als een dergelijk item niet bestaat, moet het worden toegevoegd. Klik op Installeren. In het venster "Selecteer een netwerkcomponent" is standaard het item "Client" actief. Gebruik de knop "Toevoegen". Klik in het nieuwe venster op OK om uw keuze te bevestigen

Stap 4

Keer terug naar het tabblad Algemeen van het venster LAN-verbinding, beweeg de cursor over Client voor NetWare-netwerken en verwijder deze.

Stap 5

Als, wanneer u probeert een client toe te voegen, het bericht "Kan vereiste component niet toevoegen …" verschijnt, gebruikt u Win + R om de regel "Open" op te roepen en voert u de opdracht services.msc in. Zoek aan de rechterkant van het venster Services (lokaal) de modules Start DCOM Server Processes and Remote Procedure Call (RPC)

Stap 6

De inhoud van de kolommen "Status" en "Opstarttype" moet "Running" en "Auto" zijn. Als de module is uitgeschakeld, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de optie "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. Klik op het tabblad "Algemeen" op "Start" en stel het opstarttype in op "Auto".

Stap 7

Als deze methode niet werkt, gebruikt u AutoRuns om NetWare-items op het systeem te lokaliseren en te verwijderen. Download het programma van de site van de ontwikkelaar http://technet.microsoft.com/ru-ru/sysinternals/bb963902.aspx en voer het uit. Zoek naar Novell in de kolom Uitgever. Beweeg met de cursor over het gevonden element, druk op de rechtermuisknop en selecteer Verwijderen in het contextmenu.

Populair per onderwerp