Hoe U Windows XP-updates Terugdraait

Inhoudsopgave:

Hoe U Windows XP-updates Terugdraait
Hoe U Windows XP-updates Terugdraait

Video: Hoe U Windows XP-updates Terugdraait

Video: How to Automatically Download and Install Updates for Windows XP in 2021 2022, December
Anonim

De noodzaak om de bestanden van het besturingssysteem bij te werken, houdt verband met het verhogen van de beveiliging en stabiliteit. Toch is het niet ongebruikelijk dat bepaalde problemen optreden na het installeren van de volgende update. In deze situatie begint de gebruiker na te denken over het verwijderen van de geïnstalleerde updates.

Hoe u Windows XP-updates terugdraait
Hoe u Windows XP-updates terugdraait

instructies:

Stap 1

Vergeet niet om een ​​herstelpunt te maken voordat u de update start. Dit zal helpen, in geval van problemen, om het systeem terug te brengen naar de vorige staat. Om een ​​herstelpunt aan te maken, opent u: "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Systeemwerkset" - "Systeemherstel". Selecteer "Een herstelpunt maken", klik op "Volgende". Geef in het geopende venster de naam van het aan te maken punt op, bijvoorbeeld de aanmaakdatum.

Stap 2

Als het systeem na de update niet correct werkt, probeer dan de updates te verwijderen. Open: "Start" - "Configuratiescherm" - "Programma's toevoegen of verwijderen". Zoek bovenaan het scherm het item "Updates weergeven" en vink het vakje ernaast aan. Daarna kunt u de geïnstalleerde updates verwijderen. Mocht dit om de een of andere reden niet lukken of de rollback niet tot de gewenste wijzigingen heeft geleid, probeer dan een eerdere staat van het systeem te herstellen via de eerder aangemaakte checkpoints.

Stap 3

Het is mogelijk dat u geen checkpoints heeft aangemaakt. Probeer ze toch te vinden, aangezien het systeem zelf dergelijke punten maakt bij het installeren van programma's, stuurprogramma's, enz. In het herstelvenster zijn de dagen waarvoor controlepunten zijn gemaakt vetgedrukt. Selecteer een dergelijk item en voer de herstelprocedure uit.

Stap 4

Helaas helpt de herstelprocedure in veel gevallen niet. Als u een installatieschijf hebt, start u het systeem opnieuw op en start u het systeem in de herstelmodus. In dit geval worden alle gewijzigde bestanden vervangen door hun originelen van de cd. Uw gegevens worden niet aangetast.

Stap 5

Er is nog een andere hersteloptie: het besturingssysteem opnieuw installeren in de updatemodus. Start uw computer op, plaats de OS-schijf in het station. Selecteer Windows-installatie in het menu dat wordt geopend, dan - dit is belangrijk! - wanneer een nieuw venster verschijnt, selecteert u de optie "Update". In dit geval worden al uw instellingen, programma's en documenten opgeslagen.

Stap 6

Aangezien sommige fouten altijd mogelijk zijn, moet u vóór het bijwerken belangrijke gegevens opslaan op een extern medium of op een andere schijf - dat wil zeggen niet die waarop u het besturingssysteem installeert. Als je één schijf hebt, verdeel deze dan in ten minste twee. De ene heeft het besturingssysteem, de tweede slaat alle gegevens op. Deze optie verhoogt de veiligheid van informatie aanzienlijk - zelfs in het geval van een volledige OS-crash, worden uw bestanden op de tweede schijf niet beschadigd.

Populair per onderwerp