Het Besturingssysteem Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Besturingssysteem Wijzigen
Het Besturingssysteem Wijzigen

Video: Het Besturingssysteem Wijzigen

Video: Gebruikersnaam wijzigen 2022, December
Anonim

Er zijn veel redenen die ertoe kunnen leiden dat het systeem opnieuw moet worden geïnstalleerd. Allereerst moet dit worden gedaan in geval van achteruitgang, vertraging van de computer door een groot aantal fouten in het register, virusinfectie. Daarnaast is het heel natuurlijk om het systeem te willen vervangen door een nieuwer, moderner exemplaar. Het is niet nodig om bang te zijn en herinstallatie uit te stellen "voor morgen". Als je het eenmaal zelf hebt gedaan, zul je zien dat het niet moeilijk is en niet veel tijd kost.

Het besturingssysteem wijzigen
Het besturingssysteem wijzigen

instructies:

Stap 1

Voordat u doorgaat met het opnieuw installeren van het systeem, moet u ervoor zorgen dat de informatie wordt bewaard. Bekijk zorgvuldig de inhoud van de schijf waarop u het systeem gaat installeren (hiervoor wordt schijf C aanbevolen). Als het bestanden bevat die je in de toekomst nodig hebt (bijvoorbeeld de map "Mijn documenten", mailbox, afbeeldingen, films, enz.), breng ze dan over naar een ander medium. Het is beter als het een draagbare harde schijf, dvd, flashstation van voldoende grootte is. Breng als laatste redmiddel de gegevens over naar een andere logische schijfeenheid (D, E …), die u niet van plan bent te formatteren. Bereid een cd of dvd (afhankelijk van de computerschijf) een opstartbare schijf voor, evenals schijven met stuurprogramma's voor de hardware die op de computer is geïnstalleerd. Noteer de systeeminformatie, de naam van de computer op het systeem, accounts, enz.

Stap 2

Nu kunt u beginnen met het opnieuw installeren van het systeem. Plaats hiervoor een opstartbare schijf in het station. Configureer het BIOS zodat het opstarten vanaf cd-rom start. Gebruik aan het begin van het opstarten de del / F2-toets om het hoofdvenster te openen, maak de nodige instellingen (in het item "First Boot Device" moet de waarde "CDROM" worden weergegeven). Door vervolgens op "Save and Exit" of F10 te klikken, verlaat u het BIOS. De computer zal opstarten vanaf de schijf.

Een opstartbare schijf is onmisbaar
Een opstartbare schijf is onmisbaar

Stap 3

Voordat u in het hoofdinstallatiemenu komt, selecteert u het gewenste item. Nu moet je heel voorzichtig zijn, want het installatieprogramma zal u vragen naar de locatie op uw harde schijf waar u het systeem wilt installeren. Dit gedeelte wordt gevraagd om te formatteren. Er is hier geen haast, denk goed na over de antwoorden, anders kun je alle informatie op de computer kwijtraken. Als je natuurlijk besluit om helemaal opnieuw te beginnen, formatteer dan alle secties. Voor snellere prestaties wordt aanbevolen om alle schijven met NTFS te formatteren. Nadat u partitie C voor installatie hebt geselecteerd, stelt u de grootte ervan in. Dit hangt af van de totale grootte van de harde schijf en van de versie die wordt geïnstalleerd (bijvoorbeeld voor Windows XP wordt minimaal 10 GB aanbevolen, als meer beter is). U kunt de resterende schijfruimte naar eigen goeddunken splitsen.De volgende fase van het werk is de installatie zelf. U hoeft niets aan te raken, grijp alleen in als er een specifiek programmaverzoek is. In dit stadium kunt u netwerkinstellingen, computernaam, enz. invoeren. Als u twijfelt over de juistheid van de gevraagde informatie, negeer dan de vraag en druk op de knop "Doorgaan".

Stap 4

Binnen maximaal een half uur is het systeem op uw computer geïnstalleerd. Nieuwe builds van opstartschijven zorgen voor de installatie van werkende basisstuurprogramma's. Daarom heeft u vrijwel direct een volledig werkend systeem. Nadat u de ontbrekende stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, begint u met het herstellen van de programma's en installaties die u nodig hebt.

Populair per onderwerp