Hoe Plaats Je Een Gradenbord?

Inhoudsopgave:

Hoe Plaats Je Een Gradenbord?
Hoe Plaats Je Een Gradenbord?

Video: Hoe Plaats Je Een Gradenbord?

Video: Hoe Plaats Je Een Gradenbord?
Video: Mercedes-Benz Viano - Removal u0026 installation of the instrument panel - Part 1 (W639) 2024, Mei
Anonim

Het typografische symbool in de vorm van een superscriptcirkel, dat gebruikelijk is om de afmetingen van hoeken en temperaturen in graden aan te duiden, ontbreekt op het toetsenbord van de computer. Het is echter in de coderingstabellen die het besturingssysteem gebruikt om tekens op het computerscherm weer te geven. Het is een van de eerste 128 tekens van deze tabel, waardoor het zelfs in documenten met de meest eenvoudige tekstformaten kan worden gebruikt, bijvoorbeeld txt.

Hoe plaats je een gradenbord?
Hoe plaats je een gradenbord?

instructies:

Stap 1

Gebruik code 0176 om een gradenpictogram in tekstdocumenten in te voegen. Om dit te doen, drukt u op de toets alt="Image" en typt u deze code zonder deze los te laten op het numerieke (extra) toetsenbord. Terwijl u de code typt, verandert er niets op het scherm en wanneer u klaar bent en de alt-toets loslaat, verschijnt het °-pictogram op de plaats die wordt aangegeven door de invoercursor.

Stap 2

Start het onderdeel Windows Symbol Map als alternatief voor de bovenstaande methode voor het invoegen van dit symbool. Dit kan bijvoorbeeld door op de toetsencombinatie win + r te drukken, het charmap-commando in te voeren en op de Enter-toets te klikken. Zoek in de symbooltabel in het geopende venster het gradenpictogram, dubbelklik erop en klik op de knop "Kopiëren". Schakel vervolgens naar het venster van het document dat wordt bewerkt en plak het gekopieerde symbool (ctrl + v).

Stap 3

Gebruik de toetsencombinatie opt + shift + 8 als het besturingssysteem dat u gebruikt tot de Mac OS-familie behoort. Het is deze combinatie van sneltoetsen die erin is toegewezen om een graadpictogram in documenten in te voegen.

Stap 4

Voer de hexadecimale code 00B0 (B is een Engelse letter) in als u met documenten werkt in de Microsoft Office Word-tekstverwerker. Deze code komt overeen met de graadaanduiding in de Unicode-tabel en Word kan met dergelijke tekenaanduidingen werken. Met het invoegpunt in de tekst waar het gradenteken moet staan, typt u deze code en drukt u vervolgens op alt="Afbeelding" + x en de tekstverwerker zal deze vier tekens uit de tekst verwijderen en ze vervangen door één ° teken.

Stap 5

Gebruik html symbolische primitieven als u het gradenteken in een hypertextdocument wilt plaatsen. Om dit symbool in de tekst van een webpagina weer te geven, kunt u er een reeks symbolen ° of ° in plaatsen - beide vormen hetzelfde °-symbool.

Aanbevolen: