Hoe U Uw Router Terugzet Naar De Fabrieksinstellingen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Router Terugzet Naar De Fabrieksinstellingen
Hoe U Uw Router Terugzet Naar De Fabrieksinstellingen

Video: Hoe U Uw Router Terugzet Naar De Fabrieksinstellingen

Video: Hoe U Uw Router Terugzet Naar De Fabrieksinstellingen
Video: How to Reset a Router | Internet Setup 2024, Mei
Anonim

De meeste routermodellen hebben een ingebouwd resetmechanisme. Door het gebruik ervan kunt u snel de fabrieksinstellingen van het apparaat toepassen en alle onjuiste configuraties annuleren.

Hoe u uw router terugzet naar de fabrieksinstellingen
Hoe u uw router terugzet naar de fabrieksinstellingen

Het is nodig

  • - potlood;
  • - balpen.

instructies:

Stap 1

Probeer eerst de mechanische methode te gebruiken om uw routerinstellingen te resetten. Koppel de apparatuur los van de netstroom. Verwijder alle kabels van de LAN- en WAN (DSL)-connectoren. Zoek een klein gaatje in de behuizing van de router met de tekst Reset.

Stap 2

Neem een potlood of balpen. Druk op de knop in het aangegeven gat. Houd het 5-10 seconden in deze positie. Nadat u de bovenstaande handelingen hebt uitgevoerd, sluit u de router opnieuw aan op de netvoeding. Sluit het apparaat met een patchkabel aan op een laptop of desktopcomputer.

Stap 3

Open de webinterface van de netwerkapparatuur. Zorg ervoor dat de fabrieksreset is geslaagd. Als dit niet gebeurt, probeer dan de programmatische methode te gebruiken. Zoek het menu Status of Tools en open het.

Stap 4

Klik op de knop Instellingen Reset of Fabrieksinstellingen. Bevestig de reset van de router. Wacht tot het apparaat opnieuw is opgestart. Als dit niet gebeurt, start u zelf de netwerkapparatuur opnieuw op.

Stap 5

Het is belangrijk om te begrijpen dat het nodig kan zijn om de firmware te vervangen om de originele parameters van de router volledig te herstellen. Bezoek de officiële website van de ontwikkelaars van het apparaat dat u gebruikt. Voor ASUS-routers is deze site www.asus.ru, voor D-Link-apparaten - ftp.dlink.ru.

Stap 6

Download de firmwareversie die oorspronkelijk op het apparaat was geïnstalleerd. Als u niet zeker bent van de keuze, vergelijk dan de releasedatums van de router en de officiële releasedatums van de firmware.

Stap 7

Open het menu met apparaatinstellingen en ga naar het menu Firmware. Klik op de knop Zoeken of Bladeren. Geef het firmwarebestand op. Wacht even terwijl de routerfirmware is bijgewerkt. Open de webinterface van de apparatuur opnieuw. Controleer de huidige firmwareversie.

Aanbevolen: