Hoe Het Laptopscherm Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laptopscherm Te Veranderen
Hoe Het Laptopscherm Te Veranderen

Video: Hoe Het Laptopscherm Te Veranderen

Video: Hoe Het Laptopscherm Te Veranderen
Video: Instructie werken met 2 beeldschermen (laptop en losse beeldscherm) 2024, April
Anonim

Om het beeldscherm van een laptop te vervangen, is het niet nodig om gebruik te maken van de diensten van een servicecentrum. Als de garantietermijn is verstreken, kan de gebruiker zelf voor vervanging zorgen.

Het scherm op een laptop met uw eigen handen vervangen
Het scherm op een laptop met uw eigen handen vervangen

Er zijn een aantal redenen om de matrix te vervangen: van het verschijnen van vervelende "gebroken" pixels tot schade door stoten of kleurvervaging. Tegelijkertijd kunt u het display zelf en thuis vervangen, als u maar geschikte componenten kunt vinden.

Hoe een laptop op de juiste manier uit elkaar te halen

Een volledige demontage is niet nodig. Omdat u bij een laptop alleen het display hoeft te vervangen, wordt de bewerking alleen op het deksel uitgevoerd, zonder andere elementen te beïnvloeden. Het laptopscherm wordt omlijst door een verwijderbaar frame, dat wordt vastgezet met plastic vergrendelingen. In sommige modellen kunnen zelftappende schroeven rond de omtrek van het scherm worden geschroefd, afgesloten met rubberen pluggen, die fungeren als schokdempers voor zachte sluiting. De pluggen moeten worden verwijderd en de schroeven moeten worden losgedraaid, zodat alles in een luciferdoosje of een ander geschikt geval wordt gedaan. Om het frame te verwijderen, moet u het voorzichtig loswrikken. Het is beter om dit vanaf de zijkant van het reeds beschadigde scherm te doen, om niet per ongeluk krassen op de behuizing te krijgen.

De matrix zelf is met schroeven aan de achterkant van het deksel bevestigd. Draai de schroeven los en verwijder het beeldscherm en plaats het op het toetsenbord. Daarna moet u de voedingskabel van het beeldscherm en de signaalkabel voorzichtig loskoppelen. De matrix zit vast in een metalen frame, dat ook verwijderd moet worden.

Selectie van vervanging

Typische matrices worden gebruikt in laptops, dus het zal niet moeilijk zijn om een vervanging te vinden. Het schermmodel kan op de achterkant van het display worden gecontroleerd. U kunt een scherm bestellen in de bijbehorende online winkel, maar het is beter om een verkoper te zoeken op computerforums als er behoefte is om uitgaven in een bescheiden budget te passen. In het voordeel van de aanschaf van een gebruikt beeldscherm, wordt gezegd door de lage prijs en een iets lagere kans op pixeldoorbranding als gevolg van een fabrieksfout. De nadelen van zo'n aankoop liggen voor de hand: de ontwikkeling van een hulpbron en het ontbreken van een garantie.

Een nieuw beeldscherm installeren

U kunt het toetsenbord het beste afdekken met een gebreide doek of ander zacht materiaal voordat u met de installatie begint. Het display, waarop het oorspronkelijke metalen frame van tevoren was geschroefd, wordt bovenop geplaatst, met de voorkant naar beneden. Sluit de lintkabel voorzichtig aan met behulp van het plastic lipje en plaats de stroomconnector terug. In dit stadium wordt een test uitgevoerd met een testschakelaar: het scherm moet worden onderzocht op defecten en de kwaliteit van de kleurweergave moet worden beoordeeld. Daarna wordt de montage in omgekeerde volgorde uitgevoerd: de matrix wordt aan de achterkant van de laptop bevestigd en het frame wordt geïnstalleerd.

Aanbevolen: