Hoe Het Laptopscherm Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laptopscherm Uit Te Schakelen
Hoe Het Laptopscherm Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Laptopscherm Uit Te Schakelen

Video: Hoe Het Laptopscherm Uit Te Schakelen
Video: Sticky Keys uitschakelen in Windows 10 2024, April
Anonim

Het laptopscherm verbruikt vrij veel stroom, dus uitzetten als je het een tijdje niet nodig hebt, zal het stroomverbruik van de computer aanzienlijk verminderen. Er zijn verschillende manieren om uw laptopscherm uit te schakelen.

Hoe het laptopscherm uit te schakelen
Hoe het laptopscherm uit te schakelen

instructies:

Stap 1

U kunt het laptopscherm uitschakelen met behulp van sneltoetsen op het toetsenbord. Sneltoetsen op het toetsenbord van een laptop werken over het algemeen in alle besturingssystemen. Om het laptopscherm uit te schakelen, drukt u op de Fn-toets, die zich in de onderste rij bevindt, tussen alt="Image" en CTRL, en zonder deze los te laten, drukt u op de monitor uit-toets, die is gekoppeld aan een van de functietoetsen (F1 -F12). Het scherm wordt uitgeschakeld, maar na het indrukken van een willekeurige toets, het aanraken van de muis of het aanraken van het touchpad, hervat het zijn werk weer.

Stap 2

Het scherm kan ook worden uitgeschakeld door de laptopklep te sluiten. Standaard gaat de laptop automatisch in Standby of Hibernation met de klep gesloten, maar je kunt deze actie ongedaan maken. Ga naar het menu "Start" en selecteer de snelkoppeling "Configuratiescherm". Ga in het configuratiescherm van Windows naar de energie-instellingen (wordt gestart wanneer u op de snelkoppeling met dezelfde naam klikt). Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Geavanceerd". Op dit tabblad kunt u acties selecteren die specifiek zijn voor laptops. Selecteer het item "Als u het deksel van de laptop sluit …" en klik in de vervolgkeuzelijst op de regel "Geen actie vereist". Het laptopscherm kan nu worden uitgeschakeld door het deksel te sluiten. Wanneer je de hoes opent, gaat het scherm automatisch aan.

Stap 3

Het laptopscherm kan ook automatisch worden uitgeschakeld als de gebruiker een tijdje inactief is. De tijd om het display uit te schakelen is ook instelbaar in de energie-instellingen. Stel de tijd in die nodig is om het display uit te schakelen voor netvoeding en batterijvoeding. Dit zal u helpen voldoende energie te besparen terwijl u niet achter de computer zit, aangezien het laptopscherm veel elektrische energie verbruikt.

Aanbevolen: