Een Netwerkkaart Instellen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkaart Instellen
Een Netwerkkaart Instellen

Video: Een Netwerkkaart Instellen

Video: netwerkkaart 2022, December
Anonim

Verbinding maken met het netwerk via een speciaal kanaal heeft zijn eigen kenmerken. Het proces van het verbinden en configureren van programma's voor het werken met internet vindt plaats in verschillende fasen. Eerst moet u beslissen over de aanbieder. Prijzen voor verbinding en verkeer in thuisnetwerken kunnen aanzienlijk verschillen. Het hangt allemaal af van het type verbinding dat providers bieden. Voor inwoners van grote steden zullen hoogstwaarschijnlijk alle soorten verbindingen beschikbaar zijn. In de regel bieden de meeste "thuisnetwerken" hun klanten verschillende tariefplannen aan met een vaste hoeveelheid verkeer.

Hoe een netwerkkaart in te stellen
Hoe een netwerkkaart in te stellen

instructies:

Stap 1

Na het sluiten van het contract ontvangt u een document van het bedrijf, waarin alle parameters worden beschreven die u nodig hebt:

- uw IP - digitaal adres op het netwerk;

- Subnetmasker;

- hoofdgateway - het adres van de hoofdcomputer in uw lokale netwerk waarmee u toegang krijgt tot internet;

- DNS-server - de naam van de domeinnaamserver die alfabetische tekens vertaalt in voor de computer leesbare cijfers.

- WINS - server - dit numerieke adres wordt niet altijd aangegeven;

- proxyserver - het adres van de "tussenliggende" server waardoor de informatiestroom die u van het netwerk ontvangt, zal passeren;

- het adres van de "startpagina" van de provider, evenals de login en het wachtwoord voor toegang tot uw "lokale" sectie, waar u de status van uw account kunt volgen.

Stap 2

Nadat u de benodigde informatie binnen handbereik heeft, stelt u de parameters voor de netwerkkaart in. Ga hiervoor naar de map Netwerkomgeving van het besturingssysteem. Ga vanuit deze map naar het gedeelte Display Netwerk-verbindingen. Selecteer nu uw netwerkkaart uit de lijst met apparaten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.

Stap 3

Vink het vakje aan naast de regel Wanneer verbonden, geef het pictogram weer in het systeemvak - daarna verschijnt een pictogram in de vorm van twee verbonden computers in de rechterbenedenhoek van uw bureaublad.

Stap 4

Ga nu terug naar het menu Algemeen en klik op de regel Internet Protocol (TCP / IP). Het menu voor verbindingsinstellingen wordt voor u geopend - en hier voert u bijna alle parameters in die we hebben vermeld. Geef de namen van DNS- en WINS-servers op in de speciale tabbladen die worden geopend nadat u op de knop Geavanceerd hebt geklikt.

Populair per onderwerp