Hoe Het Laden Van Stuurprogramma's Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laden Van Stuurprogramma's Uit Te Schakelen?
Hoe Het Laden Van Stuurprogramma's Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Laden Van Stuurprogramma's Uit Te Schakelen?

Video: Hoe Het Laden Van Stuurprogramma's Uit Te Schakelen?
Video: How To Disable Driver Signature Enforcement in Windows 10 2024, Maart
Anonim

Een besturingssysteem is een complexe set van programma's en componenten. Het installeren van de verkeerde driver kan ernstige gevolgen hebben in de vorm van problemen bij het opstarten en bedienen van de computer. De situatie wordt gecompliceerd door het feit dat sommige programma's en apparaten onafhankelijk stuurprogramma's in het systeem laden, en het is moeilijk voor een onvoorbereide gebruiker om dit moment van hun werk bij te houden.

Hoe het laden van stuurprogramma's uit te schakelen?
Hoe het laden van stuurprogramma's uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om het starten van een stuurprogramma uit te schakelen, is door het te verwijderen. Toegegeven, niet alle chauffeurs lenen zich gemakkelijk voor deze procedure. Start op in de veilige modus. Om dit te doen, drukt u op de F8-knop nadat de computerdiagnosepagina of het opstartscherm met het moederbordlogo is verdwenen. Het is belangrijk om op tijd te zijn voordat het Windows-logo verschijnt. Als je alles goed hebt gedaan, verschijnt er een menu met de regel "Veilige modus". Selecteer het met de pijltjestoetsen en druk nogmaals op Enter wanneer het systeem u vraagt welke versie u wilt gebruiken.

Stap 2

Wanneer de computer opstart in Veilige modus, opent u Apparaatbeheer. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Het venster met systeemeigenschappen wordt geopend. Selecteer daarin het tabblad "Hardware" en klik op "Apparaatbeheer" (als u Windows XP hebt). Klik in Windows 7 met de rechtermuisknop op het computerpictogram en klik op de koppeling Apparaatbeheer aan de rechterkant van het venster.

Stap 3

Er verschijnt een dispatchervenster met een lijst met apparatuur. Dubbelklik op het apparaat waarvoor u het stuurprogramma wilt uitschakelen. Het venster met apparaateigenschappen wordt geopend. Schakel over naar het tabblad "Driver" en klik op de knop "Verwijderen". Sluit het venster en start uw computer opnieuw op.

Stap 4

Als het verwijderen van het stuurprogramma niet de oplossing is, start u de Register-editor. Registerbewerkingen zijn gevaarlijker dan andere wijzigingen, dus let goed op wat u doet. Open het menu Start, selecteer Uitvoeren (of Opdrachtprompt onderaan) en typ regedit.

Stap 5

Dit opent een venster dat lijkt op Verkenner: twee panelen, links toont "mappen" en rechts toont de parameterregels. Dubbelklik aan de linkerkant van het venster op het label HKEY_LOCAL_MACHINE. Er wordt een boomachtige mappenstructuur geopend, waaruit u de regel SYSTEM selecteert. De lijst wordt geopend, selecteer hier CurrentControlSet uit. Zoek de regel met het label services en dubbelklik. Er verschijnt een grote lijst met systeemservices en stuurprogramma's.

Stap 6

Zoek de driver die je nodig hebt, hiervoor kun je de zoekfunctie gebruiken via de sneltoets Ctrl + F. Als je het vindt, klik je eenmaal met de linkerknop aan de linkerkant van het register op de gewenste map. De opstartinstellingen en het pad van uw stuurprogramma verschijnen aan de rechterkant. Dubbelklik op de startregel - dit is de optie om de service of het stuurprogramma te starten. Er wordt een venster geopend voor het wijzigen van opstartparameters. Voer het cijfer 4 in het veld "Waarde" in, hierdoor wordt het laden van deze driver uitgeschakeld. Klik op OK om uw wijzigingen op te slaan en de Register-editor te sluiten.

Aanbevolen: