Hoe Het Xlsx-formaat Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Xlsx-formaat Te Openen
Hoe Het Xlsx-formaat Te Openen

Video: Hoe Het Xlsx-formaat Te Openen

Video: 2 Ways To Open XLSX Files 2022, December
Anonim

Na de release van Microsoft Office 2003 gedurende vier jaar was er geen woord over de voortzetting van de reeks kantoorprogramma's. Pas in 2007 kondigde Microsoft de release van een nieuw softwarepakket aan. De nieuwe versie introduceerde veel innovaties, waaronder een nieuw bestandsformaat. Momenteel hebben niet alle gebruikers van Windows-besturingssystemen deze versie van Microsoft Office geïnstalleerd, dus bestanden die zijn opgeslagen in Office 2007, kunnen niet worden geopend in Office 2003.

Hoe het xlsx-formaat te openen
Hoe het xlsx-formaat te openen

Het is nodig

Microsoft Office 2003-software

instructies:

Stap 1

Hoe xlsx-bestanden openen? Microsoft reageerde snel op dit probleem door een speciale add-on uit te brengen voor de bekende voor veel gebruikers van Office 2003. Deze add-on is een soort hulpprogramma dat is ingebed in het Microsoft Office-softwarepakket. De ontwikkelaars beweren zelf dat er nooit problemen zijn geweest met het opslaan en openen van nieuwe formaten, sinds Office 2007 heeft de mogelijkheid om bestanden op te slaan voor verschillende versies van de Office-suite.

Stap 2

Als u toegang hebt tot Office 2007 maar de 2003-versie gebruikt, hoeft u het document alleen maar op te slaan in de 97-2003-indeling. Druk hiervoor op de ronde knop met het Microsoft-logo en selecteer "Opslaan als" (als u "Opslaan" selecteert, ontvangt u een bestand in een nieuw formaat). Selecteer in het geopende venster het bestandsformaat dat het beste bij uw toepassing past, in de regel het formaat "97-2003".

Stap 3

U kunt werken met nieuwe bestandsformaten zonder toevlucht te nemen tot de toepassingen van Microsoft Office 2007. Dit kan met behulp van een standaard bestandsconverter, die automatisch kan worden geladen wanneer het besturingssysteem wordt bijgewerkt.

Stap 4

Als u de optie "Automatisch downloaden van updates" nog steeds niet hebt geactiveerd, kunt u deze inschakelen in de applet "Systeemeigenschappen" (voor Windows XP): klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Automatische updates" en activeer de bijbehorende optie.

Stap 5

De optie "Automatische updates" in het besturingssysteem Windows 7 wordt bestuurd via de applet "Windows Update". U kunt het starten door op het menu "Start" te klikken en het woord "Center" in de zoekbalk in te voeren. Selecteer in de lijst met gevonden resultaten Windows Update en voer het uit. Klik in het linkerdeel van het geopende venster op de link "Instellingen configureren" en schakel de optie "Automatisch downloaden van updates" in.

Stap 6

In sommige gevallen werkt de update voor het Microsoft Office-pakket mogelijk niet, omdat Applicatie-updates zijn standaard optioneel om te downloaden, dus als u Automatische updates inschakelt, voegt u de mogelijkheid toe om updates voor uw Microsoft Office-suite te downloaden.

Stap 7

Nadat u de juiste updates hebt gedownload, moet u uw computer opnieuw opstarten en het document opnieuw uitvoeren met de xlsx-extensie. Als het document is gelezen, is de update correct geïnstalleerd. Zo niet, dan kunt u de bestandsconverter downloaden van de officiële website van de ontwikkelaar van het Microsoft Office-softwarepakket. Nadat u het hebt geïnstalleerd, moet u het programma ook opnieuw opstarten en de werking ervan controleren met nieuwe bestandsindelingen.

Stap 8

Met de converter kunt u ook bestanden in xls-indeling opslaan in xlsx-indeling. Om dit te doen, moet u het bestand met de xls-extensie openen, op het menu "Bestand" klikken en vervolgens het item "Opslaan als" selecteren. Geef in het veld voor het selecteren van het formaat van het opgeslagen bestand xlsx op in plaats van de gebruikelijke xls en klik op de knop "Opslaan".

Populair per onderwerp