Hoe De Taal Op De Computer Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taal Op De Computer Te Veranderen
Hoe De Taal Op De Computer Te Veranderen

Video: Hoe De Taal Op De Computer Te Veranderen

Video: taal wijzigen in Windows 10 2022, December
Anonim

Om van toetsenbordindeling te wisselen, is er een taalbalk en een speciaal daarvoor bestemde sneltoets. Soms, om een ​​onbekende reden, verdwijnt het pictogram van de taalbalk uit de taakbalk onder aan het scherm. Laten we proberen het te vinden en het op zijn plaats terug te brengen.

Tabblad Talen
Tabblad Talen

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Open het menu "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer in de lijst die verschijnt het tabblad "Instellingen", "Configuratiescherm". Selecteer in het "Configuratiescherm" het tabblad "Regionale en taalopties". Hier openen we het tabblad "Talen". Om de taal of tekstinvoermethode te bekijken of te wijzigen, klikt u op de knop "Details". In het venster dat verschijnt, zien we welke toetsenbordindeling op deze computer wordt gebruikt. Voor ons land is de meest bekende toetsenbordindeling "Russisch - Engels". Maar je kunt ook andere talen installeren, hun keuze is enorm, evenals extra tekstdiensten.

In dit venster kun je veel doen: instellen welke van de twee talen wordt geïnstalleerd wanneer de computer opstart. Als u meestal in het Russisch schrijft, is het handiger om deze taal standaard in te stellen, maar als u voor uw werk op internet moet navigeren, stelt u deze in op Engels.

Stap 2

Hier kunt u ook de taalbalk configureren, het pictogram op het bureaublad en de taakbalk instellen. U kunt ook een specifieke sneltoets instellen om tussen talen te schakelen. Er zijn twee geaccepteerde combinaties: linkertoetsen "Ctrl / Shift", gelijktijdig ingedrukt, of linkertoetsen "Alt / Shift". Kies degene die het beste bij je past.

Stap 3

Naast het rechtstreeks installeren van talen op uw computer, kunt u gebruik maken van speciale automatische taalherkenningsprogramma's. Dan is het niet nodig om de hele tijd van taal te wisselen. U typt gewoon de gewenste tekst met de letters op het toetsenbord. Het programma herkent zelf in welke taal de tekst is ingevoerd.

Populair per onderwerp