Achtergrond Instellen Voor Uw Bureaublad

Inhoudsopgave:

Achtergrond Instellen Voor Uw Bureaublad
Achtergrond Instellen Voor Uw Bureaublad

Video: Achtergrond Instellen Voor Uw Bureaublad

Video: Achtergrond Instellen Voor Uw Bureaublad
Video: How To Change Desktop Background Windows 10 2024, April
Anonim

"Wallpaper" in computerjargon verwijst naar de achtergrondafbeelding van het bureaublad in de grafische interface van het Windows-besturingssysteem. De OS-gebruiker kan de standaardafbeelding vervangen door zijn eigen bestanden, waarvan je er een groot aantal op internet kunt vinden. Deze procedure is heel eenvoudig en kan op verschillende manieren worden gedaan.

Achtergrond instellen voor uw bureaublad
Achtergrond instellen voor uw bureaublad

instructies:

Stap 1

Beweeg uw muis over de afbeelding waarvan u de achtergrondafbeelding van uw bureaublad wilt maken en klik er met de rechtermuisknop op. Dit kan op het bureaublad zelf, in de "Explorer", en als u Internet Explorer, Opera of Mozilla Firefox als browser gebruikt, dan kunt u dit doen in het venster van dit programma. In al deze toepassingen bevat het contextmenu dat verschijnt na het klikken een item waarmee u de afbeelding als achtergrond kunt gebruiken. In de bestandsbeheerder is het geformuleerd als "Instellen als bureaubladachtergrond", en in browsers is de tekst iets anders, maar de betekenis blijft hetzelfde.

Stap 2

Met Windows van de nieuwste versies kunt u diavoorstellingen maken van achtergronden - verander de achtergrondafbeelding van het bureaublad met bepaalde tussenpozen. De intervallen kunnen in een breed bereik worden ingesteld - bijvoorbeeld elke 5 minuten of elke dag. Om ervoor te zorgen dat de afbeeldingen die u toevoegt in een dergelijke diavoorstelling kunnen worden gebruikt, moeten ze in een specifieke map op het systeemstation worden geplaatst. Open hiervoor eerst de "Verkenner", ga naar de map met de nieuwe achtergrond, selecteer de benodigde bestanden en kopieer naar het klembord.

Stap 3

Ga vervolgens naar het systeemstation en vouw de map uit waarin het besturingssysteem is geïnstalleerd - standaard wordt dit Windows genoemd. Zoek en open Web aan het einde van de lijst met daarin geplaatste mappen en vervolgens - Achtergrond. Deze map bevat afbeeldingen van het bureaublad, onderverdeeld in categorieën, die elk hun eigen catalogus hebben - "Architectuur", "Landschappen", "Natuur", enz. Plaats de gekopieerde bestanden in de map van dezelfde categorie als de nieuwe afbeeldingen, of maak er een extra categorie voor aan.

Stap 4

Om de op deze manier toegevoegde afbeeldingen in de diavoorstelling te gebruiken, opent u de bijbehorende applet "Configuratiescherm" - klik met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad en selecteer de regel "Personalisatie" in het menu. Klik vervolgens op het pictogram "Bureaubladachtergrond" in de rechterbenedenhoek en op de pagina die wordt geopend, stel de parameters van de diavoorstelling in - compositie, frequentie van veranderende achtergronden en hun centrering. Klik ten slotte op de knop "Wijzigingen opslaan".

Aanbevolen: