Hoe De Russische Taal In De Opera In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Russische Taal In De Opera In Te Stellen
Hoe De Russische Taal In De Opera In Te Stellen

Video: Hoe De Russische Taal In De Opera In Te Stellen

Video: Hoe De Russische Taal In De Opera In Te Stellen
Video: Het Russische alfabet 2024, Mei
Anonim

Moderne versies van de Opera-browser bieden de gebruiker, net als andere internetbrowsers, een zeer breed scala aan bedieningsopties. Ze hebben met name opties voor het wijzigen van de interfacetaal en het controleren van de spelling, evenals taalvoorkeuren tijdens het surfen op internet. Deze procedure is geautomatiseerd - u hoeft niets te downloaden en te zoeken naar mappen waarin u de gedownloade bestanden kunt plaatsen.

Hoe de Russische taal in de Opera in te stellen
Hoe de Russische taal in de Opera in te stellen

Noodzakelijk

Opera-browser

instructies:

Stap 1

Vouw het Opera-menu uit - druk op alt="Afbeelding" of klik op de allereerste knop op de browserwerkbalk. In het gedeelte Instellingen - in de Russisch-talige interface heet dit "Instellingen" - selecteer het item "Voorkeuren". Dit opent een browservoorkeurenvenster met de titel Voorkeuren. Er is ook een kortere manier - druk op de toetsencombinatie Ctrl + F12.

Stap 2

Vouw op het tabblad Algemeen, dat standaard wordt geopend, de onderste vervolgkeuzelijst uit - Taal. Zoek en selecteer de regel "Russisch" erin.

Stap 3

Klik op de knop Details naast deze lijst als u een apart venster wilt openen waarin u verschillende aanvullende instellingen kunt maken met betrekking tot de taalvoorkeuren van uw browser. Daar kunt u bijvoorbeeld de standaardpaginacodering opgeven en de volgorde waarin de talen zijn geselecteerd - deze instellingen worden door Opera gebruikt in gevallen waarin deze parameters ontbreken in de broncode van de pagina.

Stap 4

Als u uw eigen interface-russificatiebestand heeft, kunt u het standaardbestand ermee vervangen. Om dit te doen, klikt u op de knop Kiezen, zoekt u deze op uw computer, markeert u deze en klikt u op de knop Openen.

Stap 5

Klik op de knop OK in het venster Talen en vervolgens in het venster Voorkeuren. Daarna wordt de taal van de Oper-interface gewijzigd in Russisch.

Stap 6

Als de spellingcontrole-optie is ingeschakeld in de browserinstellingen, moet u na het wijzigen van de taal het controlewoordenboek dat door deze optie wordt gebruikt, wijzigen. Om dit te doen, laadt u in Opera een pagina van een site die een tekstinvoerveld heeft en klikt u met de rechtermuisknop op dit veld. Ga in het pop-upcontextmenu naar de subsectie "Woordenboeken" en selecteer de regel "Russisch". Deze lijst bevat alleen die talen waarvan de woordenboeken zijn gedownload van de Opera-server, en als u dit nog niet hebt gedaan, selecteert u de onderste regel van de lijst - "Woordenboeken toevoegen / verwijderen". Selecteer in de lijst die wordt geopend "Russisch", klik op de knop "Volgende" en volg de instructies van de wizard voor het installeren van het woordenboek.

Aanbevolen: