Hoe Maak Je Php

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Php
Hoe Maak Je Php

Video: Hoe Maak Je Php

Video: Hoe Maak Je Php
Video: Hoe maak je een FUNCTION in php | PHP #7 | Programmeren met Davey Raaijmakers 2024, Mei
Anonim

Het maken van een PHP-bestand is eenvoudig, terwijl het opzetten van een tolk om het uit te voeren geen gemakkelijke taak is. Om het bestand uit te voeren, moet u een virtuele server op uw computer maken waarop de PHP-module is geïnstalleerd.

PHP-code
PHP-code

Noodzakelijk

Apache- en PHP-distributies

instructies:

Stap 1

PHP is de meest gebruikte programmeertaal aan de serverzijde. Scripts die erop zijn geschreven, worden uitgevoerd wanneer ze rechtstreeks op de server zelf worden geopend. Dit maakt het moeilijk om het op een thuiscomputer uit te voeren voor foutopsporing, dus worden speciale virtuele servers gebruikt.

De bekendste en meest betaalbare virtuele server is Apache. De meeste gebruikers en programmeurs hebben het, het wordt op veel servers gebruikt. De installatie is eenvoudig en verschillende modules kunnen er eenvoudig op worden aangesloten.

Om Apache te installeren, moet u het eerst downloaden van de officiële site en het gedownloade installatieprogramma uitvoeren. Kies bij het specificeren van het installatiepad "C: /Apache2.2". De naam van de server en het domein moeten naar eigen goeddunken worden opgegeven, u kunt de standaard "test" laten staan. Na installatie start de Apache-service. De server is klaar voor gebruik. U kunt het opstarten regelen via de "Services" in Windows ("Configuratiescherm" - "Administratieve hulpprogramma's" - "Services"). Om de werking van de server te controleren, wordt het adres localhost getypt in de adresbalk van de browser. Als "Het werkt" wordt weergegeven, is alles correct geïnstalleerd en kunt u beginnen met het koppelen van de benodigde modules.

Stap 2

PHP is gedownload van de officiële site. Het gedownloade archief wordt uitgepakt in de gewenste directory (bij voorkeur in "C: / php"). PHP is geïnstalleerd. Nu moet het worden gekoppeld aan Apache.

Stap 3

Hiervoor wordt het Apache-configuratiebestand geopend (de map "conf", het bestand "httpd.conf" in de map "C: /Apache2.2") en worden wijzigingen aangebracht in de bijbehorende richtlijn (de commentaarsymbolen zijn verwijderd uit de overeenkomstige regels):

AddType-toepassing / x-httpd-php phtml php

LoadModule php5_module c: /php/php5apache2.dll

De PHP-installatie is klaar, herstart gewoon de server en begin met het testen van je eigen scripts.

Aanbevolen: