Hoe Een Map Bewerken Toe Te Staan

Inhoudsopgave:

Hoe Een Map Bewerken Toe Te Staan
Hoe Een Map Bewerken Toe Te Staan

Video: Hoe Een Map Bewerken Toe Te Staan

Video: Hoe Een Map Bewerken Toe Te Staan
Video: How to enable and modify IIS_IUSRS and IUSR permissions for Particular Folder(s) or File(s) 2024, Mei
Anonim

Om netwerkgebruikers toe te staan de inhoud van een map op uw computer te bewerken, moet u het daarop toegepaste beveiligingsbeleid wijzigen. In het Windows NTFS-bestandssysteem wordt dit gedaan door de ACL (Access Control List) te bewerken. Deze lijst bevat een lijst met toegestane en verboden acties voor verschillende gebruikersgroepen en individuele gebruikers.

Hoe een map bewerken toe te staan
Hoe een map bewerken toe te staan

instructies:

Stap 1

De volgorde van de stappen verschilt enigszins, afhankelijk van of de optie Gemakkelijk delen van bestanden is ingeschakeld in uw systeeminstellingen. Om erachter te komen, opent u eerst het configuratiescherm - het overeenkomstige item wordt in het hoofdmenu op de knop "Start" geplaatst (in Windows XP - in de subsectie "Instellingen"). Open het paneel, klik op de koppeling Vormgeving en thema's en vervolgens op Mapopties. Ga vervolgens naar het tabblad "Weergave", in de lijst onder de "Geavanceerde opties", zoek het item "Eenvoudig delen van bestanden gebruiken". Als u de mogelijkheid nodig hebt om de rechten van alle gebruikers te verfijnen, schakelt u het selectievakje uit Maar u kunt ook de toestemming inschakelen om de inhoud van een map te bewerken met een vereenvoudigde versie.

Stap 2

Navigeer nu naar de map waarvoor u de toegangsregels wilt wijzigen. Door er met de rechtermuisknop op te klikken, opent u het contextmenu en selecteert u de regel "Delen en beveiliging" daarin. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Toegang". De afbeelding toont het uiterlijk voor het geval van vereenvoudigde toegangscontrole.

Stap 3

Vink het vakje aan naast "Deze map delen" en specificeer in het veld "Deelnaam" de naam van de map die door netwerkgebruikers zal worden gezien. En nog belangrijker: vink het vakje "Sta het wijzigen van bestanden via het netwerk toe" aan. Hiermee gaat u akkoord met het wijzigen van de inhoud van de map door netwerkgebruikers. Klik aan het einde van de procedure op de knop "OK".

Stap 4

En deze afbeelding toont het uiterlijk van het tabblad "Toegang" voor het geval met vereenvoudigde toegang voor gehandicapten. Er is hier ook een veld om de mapnaam in te voeren. Bovendien is het mogelijk om gelijktijdige verbindingen ermee te beperken.

Stap 5

Om externe gebruikers toe te staan de mapbestanden te bewerken, klikt u in deze optie op de knop Machtigingen. Er wordt een ander venster geopend waarin u het vakje naast "Wijzigen" moet aanvinken.

Aanbevolen: