Hoe Lang Kan De Computer Aan Staan?

Inhoudsopgave:

Hoe Lang Kan De Computer Aan Staan?
Hoe Lang Kan De Computer Aan Staan?

Video: Hoe Lang Kan De Computer Aan Staan?

Video: Hoe Lang Kan De Computer Aan Staan?
Video: FIX IPHONE NOT TURNING ON/Stuck At Recovery Mode/Apple Logo/ iOS 13 and below - iPhone XR/XS/X/8/7/6 2024, Mei
Anonim

Een computer is een vrij dure techniek, dus je wilt dat deze zo lang mogelijk meegaat. In dit verband rijst de vraag - wat is nuttiger voor de machine: regelmatig uitschakelen, het systeem rust geven of constant werken.

Hoe lang kan de computer aan staan?
Hoe lang kan de computer aan staan?

Veel pc-gebruikers hebben een vraag - hoe lang kunt u uw computer aan laten staan. Dit probleem roept zoveel twijfels en vooroordelen op, deels omdat de meesten van ons nooit de neiging hebben om instructies voor een gekochte techniek te lezen.

Mythes over waarom u uw computer moet uitschakelen

De meest voorkomende theorie over het afsluiten van een computer is om deze gelijk te stellen aan elk ander huishoudelijk apparaat dat de onaangename neiging heeft tot oververhitting als het te lang wordt gebruikt. Dat is de reden waarom 80% van de gebruikers hun pc nog steeds bij elke gelegenheid een "rust" gunt.

In feite is het probleem van oververhitting al lang geleden opgelost: alle moderne computers hebben een hoogwaardig koelsysteem dat past bij hun vermogen en belasting. Door luchtkoeling kan de machine enkele maanden aan blijven staan. Voor degenen die twijfelen, er is software om de temperatuur van de belangrijkste onderdelen van de machine te controleren.

De tweede factor die in het voordeel van regelmatige stroomuitval van de pc lijkt te spreken, zijn mogelijke stroompieken in het netwerk. Meestal bloeit deze mythe onder mensen van de oude school, gewend om elektrische apparaten uit te schakelen in een onweersbui, enz.

Het kopen van een ononderbroken voeding voor een computer is de beste oplossing voor dit probleem. In feite komen storingen niet vaak voor, en "ononderbroken stroomvoorziening" stelt u in staat om uw pc te beschermen en te voorkomen dat u deze voortdurend in- en uitschakelt ter preventie.

Het is al lang bewezen dat de constante werking van computeronderdelen aanzienlijk minder verslijt dan bij frequente starts, dus de beste oplossing zou zijn om de machine, indien mogelijk, gedurende lange tijd niet uit te schakelen.

Wanneer moet u uw computer afsluiten?

Besturingssystemen, waaronder de meest voorkomende Windows, worden voortdurend bijgewerkt. Sommige updates worden pas van kracht nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, dus om softwareproblemen te voorkomen, is het raadzaam om uw machine eenmaal per week opnieuw op te starten.

Hoogwaardige koelsystemen op goed geassembleerde pc's werken stabiel en soepel, maar juist door actief werk bezinkt daarop vele malen meer stof dan op stationaire oppervlakken. Afhankelijk van de mate van stoffigheid in de ruimte, moeten koelers eenmaal per zes maanden tot 1-2 keer per maand worden schoongemaakt. Reiniging kan ALLEEN worden gedaan als de computer is uitgeschakeld om de opbouw van statische elektriciteit (zoals bij het stofzuigen) te voorkomen.

Samenvattend kunnen we zeggen dat het beter is om de computer zo min mogelijk uit te schakelen, zodat deze van tijd tot tijd opnieuw kan opstarten en het koelsysteem tijdig kan worden schoongemaakt.

Aanbevolen: