Hoe De Driver Op Een Laptop Te Installeren Install

Inhoudsopgave:

Hoe De Driver Op Een Laptop Te Installeren Install
Hoe De Driver Op Een Laptop Te Installeren Install

Video: Hoe De Driver Op Een Laptop Te Installeren Install

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Download u0026 Install All Intel Bluetooth Driver for Windows 10/8/7 2023, Januari-
Anonim

Drivers zorgen voor een stabiele werking van je computersysteem en als je nog steeds geen drivers op je laptop hebt geïnstalleerd, raden we je aan deze zo snel mogelijk te repareren. In dit artikel vertellen we u hoe u stuurprogramma's correct installeert op een laptop met een Windows-besturingssysteem.

Hoe de driver op een laptop te installeren
Hoe de driver op een laptop te installeren

instructies:

Stap 1

Download eerst de driverkits die u nodig hebt van internet. Installeer eerst de chipsetdrivers.

U moet de chipsetdriver downloaden, afhankelijk van wie de fabrikant van uw processor is: Intel, AMD of nVidia. Download het juiste stuurprogramma, installeer het en start het systeem opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Stap 2

Installeer vervolgens het stuurprogramma van de videokaart. Bepaal het type grafische kaart dat in de laptop is geïnstalleerd - raadpleeg de technische documentatie of identificeer het model op type processor. In laptops op basis van Intel kan de videokaart ATI of nVidia zijn, evenals een geïntegreerde videokaart van Intel. In AMD-gebaseerde laptops worden videokaarten geïnstalleerd door ATI en nVidia. Installeer het exacte grafische kaartmodel.

Stap 3

Zoek het gedownloade videostuurprogramma, voer de installatie uit en start het systeem opnieuw op. Als u stuurprogramma's installeert op ATI Radeon, download en installeer dan eerst Microsoft.NET Framework 2.0 voor een stabiele en correcte werking van de stuurprogramma's.

Stap 4

Begin nu met het installeren van de stuurprogramma's voor de geluidskaart. Controleer welke geluidskaart je hebt in Apparaatbeheer of in de documentatie van je laptop. Meestal is dit de ingebouwde Synaptics-geluidskaart. Installeer het stuurprogramma en start uw computer opnieuw op.

Stuurprogramma's voor het touchpad worden op een volledig vergelijkbare manier geïnstalleerd, maar in de meeste gevallen werkt het touchpad zonder deze.

Stap 5

Bepaal vervolgens de fabrikant van uw Ethernet-controller, zoek het juiste stuurprogramma tussen de gedownloade stuurprogramma's en start de installatie. Als uw laptop is gebaseerd op Intel met een nVidia-chipset, is deze stap niet nodig - de Ethernet-stuurprogramma's worden samen met de chipset-stuurprogramma's geïnstalleerd.

Installeer vervolgens de stuurprogramma's voor het Wi-Fi-apparaat en de kaartlezer, nadat u eerder hun modellen en fabrikanten hebt geïnstalleerd. Installeer het modemstuurprogramma.

Stap 6

Installeer indien nodig stuurprogramma's voor tv-tuner en webcamera. Nadat u het stuurprogramma voor uw cameramodel hebt geïnstalleerd, kunt u een extra programma voor de camera downloaden en installeren, wat het werken ermee vergemakkelijkt.

Stap 7

Er is een kritieke driver voor Acer-notebooks, zonder welke ze niet correct kunnen werken. Het hulpprogramma dat u nodig hebt, heet Launch Manager en als u Acer hebt, vergeet dan niet om het te downloaden en te installeren en vervolgens opnieuw op te starten.

Stap 8

Bepaal ten slotte of uw laptop Bluetooth ondersteunt. Als u een adapter heeft, zoekt u informatie over het adaptermodel en downloadt u de driver ervoor. Start vervolgens bluetooth en installeer de driver.

Populair per onderwerp