FOTAService ASUS: Wat Is Dit Programma

Inhoudsopgave:

FOTAService ASUS: Wat Is Dit Programma
FOTAService ASUS: Wat Is Dit Programma

Video: FOTAService ASUS: Wat Is Dit Programma

Video: Синий экран на ASuS 2022, December
Anonim

Veel Asus Zenfone Android-telefoons hebben een mysterieuze Fotaservice-app met obscure functies. In de meeste gevallen is deze applicatie goed verborgen, maar voor de gemiddelde gebruiker heeft het geen enkel nut. Hoe kom je er vanaf en moet je het doen?

FOTAService ASUS: wat is dit programma
FOTAService ASUS: wat is dit programma

Waarom is de Fotaservice-app geïnstalleerd op Zenfone-telefoons?

De Fotaservice-software op mobiele apparaten met Android is primair verantwoordelijk voor de firmware van het besturingssysteem en voor het bijwerken ervan. Bovendien werkt dit programma en is het geïnstalleerd op de Android-toestellen van het productiebedrijf Asus.

Als we het echter hebben over gewone, klassieke firmware, voert het Fotaservice-programma dan een andere functie uit: alle gebruikers- en systeemgegevens op het mobiele apparaat opslaan. Bij gebruik van deze software is er een over-the-air-update, ook wel OTA-update of Over the Air genoemd.

Beeld
Beeld

Dat wil zeggen, zelfs als gebruikers klagen over bugs en periodieke bevriezing van deze software, is het nog steeds belangrijk voor de telefoon en is het updaten ervan vrij belangrijk. Bij gebruik hoeft de gebruiker immers niet elke nieuwe firmware van officiële sites te downloaden of zijn gadget op een computer aan te sluiten om updates te downloaden.

Een vervanging voor al deze acties is het automatische updatesysteem Fotaservice. De applicatie zal zelfstandig de benodigde update vinden, waarna deze deze naar de telefoon zal downloaden en pas dan de gebruiker zal aanbieden deze te downloaden. De enige voorwaarde voor updaten via Fotaservice is de beschikbaarheid van een werkende verbinding van de telefoon met internet via een mobiele operator of Wi-Fi.

Maar, zoals hierboven vermeld, onderscheidt Fotaservice zich ook door een groot aantal fouten. Hoe kunt u ze repareren zonder de telefoon en de informatie die erop is opgeslagen te beschadigen?

Hoe fouten in de Fotaservice-app op te lossen

Van tijd tot tijd heeft de Fotaservice-app fouten en problemen. In de meeste gevallen verschijnt de melding dat er een fout is opgetreden in de Fotaservice-software nadat het besturingssysteem op het mobiele apparaat is bijgewerkt.

Beeld
Beeld

Om de fout te herstellen zonder systeem- of persoonlijke bestanden te beschadigen, kunt u een van de volgende dingen doen:

  1. Wis de applicatiecache. Om dit te doen, moet je naar de telefooninstellingen gaan, het tabblad "alle toepassingen" vinden en Fotaservice vinden. In de instellingen van deze applicatie moet u op "Cache wissen" klikken.
  2. Schakel automatische updates uit. Je kunt het niet voor altijd uitschakelen, maar slechts voor een tijdje. U kunt automatische updates 's nachts inschakelen wanneer niemand de telefoon gebruikt.
  3. Bevries de applicatie met het mobiele programma Titanium Backup.
  4. Verwijder de applicatie. Om dit te doen, kunt u ES-Explorer of dezelfde Titanium Backup gebruiken.

Sommige methoden zijn de moeite waard om in meer detail te praten.

Bevries en verwijder de Fotaservice-app

Als Fotaservice is vastgelopen, ziet de gebruiker geen firmwaremeldingen meer. Ook worden updates voor het Android-besturingssysteem niet naar de telefoon gedownload.

Om de applicatie te stoppen, moet je naar de telefooninstellingen gaan, de geïnstalleerde programma's selecteren, Fotaservice zoeken en stoppen. En alleen als de standaardmethode niet werkt om de service te stoppen, kun je Titanium downloaden. Maar om dit programma te gebruiken, moet je root zijn.

Beeld
Beeld

Als je niet gelijk hebt, kun je zeggen de nieuwste versie van de FramaRoot-applicatie. Je moet het starten en het de rechten geven om de apparatuur te bedienen (een verzoek zal verschijnen tijdens het installatieproces). Na de installatie hoeft u alleen maar het apparaat opnieuw op te starten en verder te gaan.

Titanium Backup kan nu rootrechten krijgen. In de applicatie moet je de lijst met alle beschikbare programma's op de telefoon openen, "Back-ups" selecteren en vervolgens Fotaservice zoeken en het bevriezen met de juiste knop.

Belangrijk: het is het beste om eerst het programma te stoppen, omdat het verwijderen onaangename gevolgen kan hebben voor de telefoon en de gegevens erop. Bovendien, als de applicatie is vastgelopen, kan de gebruiker deze altijd veilig herstellen.

Met ES-dirigent is alles iets langer, maar gemakkelijker. Het enige wat u hoeft te doen is naar de hoofdmap van het apparaat te gaan, daar naar de systeemmap te gaan en daarin de bestanden te vinden die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan Fotaservice (bestanden moeten de.apk-extensie hebben). Ze moeten worden verwijderd.

Dingen om te onthouden voordat u gaat knipperen

Voordat je het apparaat gaat flashen, moet je een kleine maar belangrijke briefing doornemen. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het flitsen:

  • · Alle handelingen worden alleen uitgevoerd op eigen risico van de gebruiker;
  • · Alle gevallen van knipperen zijn individueel;
  • · In het geval van firmware via een pc of gewoon aansluiten op een pc, is het raadzaam om de originele kabel te gebruiken;
  • · Voordat u gaat knipperen, moet u ervoor zorgen dat de telefoon voor minimaal 70 procent is opgeladen;
  • · Als u door software van derden flitst, vervalt automatisch het gadget van garantie en garantiereparaties.

Alle punten zijn belangrijk en verplicht voor algemene informatie in elk geval van zelfknipperend.

Tenslotte

Fotaservice is een handig programma dat verantwoordelijk is voor het automatisch updaten van Asus-telefoons. Soms zijn er problemen met het programma die met standaardmiddelen kunnen worden opgelost, maar het verwijderen ervan moet als laatste redmiddel worden gelaten, aangezien de toepassing een systeemtoepassing is.

Populair per onderwerp