Opstarten Instellen In Windows 7

Inhoudsopgave:

Opstarten Instellen In Windows 7
Opstarten Instellen In Windows 7

Video: Opstarten Instellen In Windows 7

Video: Windows 7 installeren 2022, December
Anonim

Sommige programma's implementeren hun componenten automatisch in het opstartmenu tijdens de installatie. Meestal wordt deze integratie bereikt door wijzigingen aan te brengen in een specifiek systeembestand. Uiteraard vertraagt ​​het opstarten van een groot aantal toepassingen het opstarten van de pc aanzienlijk.

Opstarten instellen in Windows 7
Opstarten instellen in Windows 7

Het is nodig

  • - CCleaner;
  • - beheerdersaccount.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende methoden voor het beheren van opstartopties in het Windows Seven-besturingssysteem. Controleer eerst de inhoud van een specifieke map. Open het menu Start en vouw de lijst Alle programma's uit.

Stap 2

Open de opstartmap. Onderzoek de inhoud ervan en verwijder de snelkoppelingen van die programma's die niet samen met het besturingssysteem zouden moeten draaien.

Stap 3

Druk op de toetsencombinatie "Start" en R. Vul het geopende msconfig-opdrachtveld in en druk op Enter. Wacht tot het menu met de kop "Systeemconfiguratie" start. Ga naar het tabblad "Opstarten".

Stap 4

Bekijk de lijst met programma's in de kolom "Opstartitems". Schakel de selectievakjes uit voor die hulpprogramma's waarvoor deze functie moet worden uitgeschakeld. Druk op de OK-knop en selecteer in het nieuwe menu het item "Later opnieuw opstarten". Vink het vakje aan naast Dit venster niet meer weergeven.

Stap 5

Als u extra software wilt gebruiken om de opstartinstellingen aan te passen, installeer dan het gratis hulpprogramma CCleaner. U kunt het downloaden van de ontwikkelaarssite www.piriform.com. Installeer het programma en open het.

Stap 6

Selecteer het tabblad "Extra" en open het submenu "Opstarten". Markeer het onnodige programma en klik op de knop "Uitschakelen". Schakel het automatisch starten van andere applicaties op dezelfde manier uit. Start uw computer opnieuw op nadat u wijzigingen heeft aangebracht en zorg ervoor dat de geselecteerde programma's niet meer starten. Als u belangrijke componenten hebt uitgeschakeld, keert u terug naar het opstartmenu.

Stap 7

Als u de automatische start van Windows-systeemservices wilt uitschakelen, opent u het menu Systeemconfiguratie zoals beschreven in de derde stap. Selecteer het tabblad Diensten. Schakel onnodige componenten uit. Klik op de knop Toepassen en start uw computer opnieuw op.

Populair per onderwerp