Hoe Plug-ins In Te Voegen

Inhoudsopgave:

Hoe Plug-ins In Te Voegen
Hoe Plug-ins In Te Voegen

Video: Hoe Plug-ins In Te Voegen

Video: 2018 6 29 UnBoxing Air Wick Scented Oil Starter Kit Lavender u0026 Chamomile 2022, November
Anonim

In vereenvoudigde termen wordt een plug-in meestal een tool genoemd waarmee je de mogelijkheden van een applicatie kunt uitbreiden. Zo zijn er bijvoorbeeld in de grafische editor Adobe Photoshop een aantal filters voor het maken van verschillende effecten, maar als de gebruiker er niet genoeg van heeft, kan hij extra plug-ins installeren voor beeldverwerking. Plug-ins op verschillende manieren invoegen.

Hoe plug-ins in te voegen
Hoe plug-ins in te voegen

instructies:

Stap 1

Sommige plug-ins worden automatisch geïnstalleerd, de "Installatiewizard" begeleidt de handelingen van de gebruiker stap voor stap. Download de plug-in van internet of open de schijf waarop deze is opgeslagen. Klik met de linkermuisknop op het bestand setup.exe (install.exe, autorun.exe).

Stap 2

Selecteer in het installatievenster de map om de bestanden op te slaan die nodig zijn om de plug-in correct te laten werken, geef indien nodig ook aan met welk programma deze plug-in moet worden geassocieerd, wacht tot de installatie is voltooid. Voer de toepassing uit waarvoor u de nieuwe tool hebt geïnstalleerd, zoek naar de plug-in in het overeenkomstige gedeelte van het programmamenu.

Stap 3

Als u een betaalde versie van de plug-in installeert, voert u tijdens de installatie (of wanneer u de nieuw geïnstalleerde tool voor de eerste keer gebruikt) de activeringscode (registratiesleutel, serienummer, enz.) in het overeenkomstige veld in. Volg daarna de gebruikelijke instructies van de "Installatiewizard".

Stap 4

Het andere deel van de plug-ins is meteen klaar om te werken, ze hoeven alleen maar in de benodigde map te worden geplaatst zodat het programma ze kan lezen. In de meeste programma's waarvoor het gebruik van extra tools voor plug-ins is voorzien, wordt een aparte map toegewezen. Voor Adobe Photoshop bevindt deze map zich dus in de map C: / Program Files / Adobe / Adobe Photoshop CS3 / Plug-Ins en voor Autodesk 3ds Max - C: / Program Files / Autodesk / 3ds Max 2009 / plug-ins.

Stap 5

Kopieer de plug-in naar het klembord door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken en "Kopiëren" te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Ga naar de programmamap, bedoeld voor extra tools, en klik in een van de vrije ruimte. Selecteer de opdracht "Plakken" in het vervolgkeuzemenu. Start de applicatie en selecteer een nieuwe tool in de juiste menusectie.

Stap 6

Om sommige plug-ins correct te laten werken, moet u bovendien de gegevens in de dynamische bibliotheek bijwerken. Om dit te doen, moet u het juiste bestand uitvoeren. Lees de installatie-instructies voor elke afzonderlijke plug-in om deze of gene extra tool correct te installeren.

Populair per onderwerp