Hoe Bestanden Te Herstellen Die Door Een Virus Zijn Verwijderd

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Te Herstellen Die Door Een Virus Zijn Verwijderd
Hoe Bestanden Te Herstellen Die Door Een Virus Zijn Verwijderd

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Die Door Een Virus Zijn Verwijderd

Video: Hoe Bestanden Te Herstellen Die Door Een Virus Zijn Verwijderd
Video: Wat zijn de stappen om bestanden te herstellen die door Norton in quarantaine zijn verwijderd? 2024, April
Anonim

Virussen kunnen een van de meest waarschijnlijke oorzaken van bestandsverlies zijn. Om ze te bestrijden, zijn er veel applicaties gemaakt die antivirussen worden genoemd. Ze kunnen echter niet garanderen dat malware uw computer niet zal infiltreren. Eenmaal in het systeem beschadigt het virus bestanden op de pc. In dit geval kunt u proberen ze te herstellen.

Hoe bestanden te herstellen die door een virus zijn verwijderd
Hoe bestanden te herstellen die door een virus zijn verwijderd

Noodzakelijk

  • - R-studio programma;
  • - het Recuva-programma.

instructies:

Stap 1

Software voor bestandsherstel kan onschatbare hulp bieden. Een van die toepassingen is R-studio. Download en installeer het programma op uw computer.

Stap 2

Open de app. Klik vervolgens aan de linkerkant van de interface met de rechtermuisknop op de gewenste lokale schijf (waar de bestanden zijn beschadigd) en selecteer in het menu dat verschijnt het item Scannen (een functie voor een volledige schijfscan).

Stap 3

Vink vervolgens het vakje aan naast Extra zoeken naar bekende bestandstypen en gedetailleerd (Voortgang scannen en gevonden objecten. Langzamer.). Met deze actie wordt een zoekopdracht naar bekende bestandstypen en een gedetailleerde scan geselecteerd. Klik op Scannen. Na het voltooien van deze actie verschijnt aan de rechterkant een venster met veelkleurige vierkanten, waarmee u de voortgang van het scanproces kunt beoordelen.

Stap 4

Wanneer de scan is voltooid, ziet u een lijst met bestanden die u kunt herstellen. Er wordt ook het opschrift Erkend weergegeven met de cijfers erachter. Druk op de F5-toets in een van de mappen die verschijnt om de inhoud ervan te bekijken. In het geopende venster hoeft u alleen nog de vakjes aan te vinken naast de mappen en bestanden die moeten worden hersteld. Het laatste item klikt met de linkermuisknop op Herstellen en vervolgens op Ok.

Stap 5

U kunt ook andere programma's gebruiken, zoals de Recuva-app. Download, installeer en open het venster en selecteer het type bestanden dat moet worden hersteld.

Stap 6

Bepaal het geschatte bereik van uw zoekopdracht. Selecteer geavanceerd of algemeen zoeken en start vervolgens het scanproces. Het resultaat wordt weergegeven als een tabel met basisbestandsgegevens. Verschillende statusindicatoren worden weergegeven in een van de 3 kleuren: rood (bijna onmogelijk te herstellen); geel (bij kleine kans op correctie) en groen (het resultaat is waarschijnlijk succesvol).

Stap 7

Start het proces van het opslaan van bestanden door op de knop "Herstellen" te klikken en kopieer ze vervolgens naar een lokale schijf of verwisselbare media. Aan het einde van de bewerking zal het programma u informeren over het aantal herstelde bestanden.

Aanbevolen: