Wat Te Doen Als Mappen Snelkoppelingen Worden

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Mappen Snelkoppelingen Worden
Wat Te Doen Als Mappen Snelkoppelingen Worden

Video: Wat Te Doen Als Mappen Snelkoppelingen Worden

Video: Wat Te Doen Als Mappen Snelkoppelingen Worden
Video: Windows basismappen en snelkoppelingen 2024, April
Anonim

Virussen zijn anders en ze kunnen ook verschillende acties uitvoeren. Sommige virussen kunnen bijvoorbeeld echte mappen op een USB-flashstation verbergen en ze vervangen door hun eigen snelkoppeling met dezelfde naam. Het is niet zo moeilijk om van zo'n virus af te komen.

Wat te doen als mappen snelkoppelingen worden
Wat te doen als mappen snelkoppelingen worden

De reden zit in het virus

Wanneer u een USB-flashstation op een computer aansluit, merkt u soms dat alle mappen als snelkoppelingen worden weergegeven. En dus heeft de gebruiker geen toegang tot de inhoud van de map. Bovendien beginnen sommigen ook in paniek te raken en proberen ze alle mappen één voor één te openen, of zelfs de hele verwisselbare schijf te formatteren. Formatteren zal de situatie alleen maar verergeren, omdat alle bestanden op de flashdrive worden gewist.

En de gegevens van de flashdrive zijn nergens verdwenen en er is niets met hen gebeurd. Ze stonden allebei op de flashdrive en bleven daar, en de reden dat de mappen nu snelkoppelingen zijn geworden, is een virus. En u moet ook weten dat u deze snelkoppelingen in geen geval mag openen. Hierdoor wordt het virus alleen geactiveerd en als er geen antivirussoftware op de computer is geïnstalleerd, kunnen de gevolgen groot zijn.

Hoe herstel ik mappen zodat ze werken?

Om de functionaliteit van de mappen te herstellen, moet u het virus vinden en vernietigen. In dit geval is het uitvoerbare bestand van het virus met de extensie ".exe" de schuldige. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een antivirusprogramma te gebruiken door een flashdrive te scannen op virussen.

U kunt het uitvoerbare bestand ook handmatig vinden. Eerst moet u de weergave van verborgen mappen en bestanden inschakelen. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm" via het menu "Start", selecteer vervolgens "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en vervolgens "Mapopties". Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Beeld" en selecteer helemaal onderaan "Verborgen bestanden weergeven". U kunt ook naar "Deze computer" gaan, "Extra" selecteren in de menubalk, vervolgens "Mapopties" en in het geopende venster specificeren dat verborgen bestanden worden weergegeven.

Daarna moet u de flashdrive openen en alle verborgen bestanden controleren. U moet de eigenschappen van elke snelkoppeling controleren en speciale aandacht besteden aan het item "Object" op het tabblad "Snelkoppeling". Meestal voeren alle snelkoppelingen hetzelfde uitvoerbare bestand uit en moet u uitzoeken in welke map het zich bevindt. De regel met schadelijke code in het veld "Object" kan lang zijn, maar u moet in de regel iets vinden als het volgende stuk - "RECYCLER / 5fa248fg1.exe". Het bestand "5fa248fg1.exe" is een virus (de combinatie van cijfers en letters zal totaal anders zijn), en "RECYCLER" is de naam van de map waarin dit virus zich bevindt. In dit geval moet u deze map verwijderen en daarna vormt het starten van snelkoppelingen geen gevaar meer.

Na het verwijderen van het virus blijft het alleen over om de mappen terug te brengen naar hun vorige uiterlijk. Om dit te doen, moet u alle snelkoppelingen naar mappen verwijderen, terwijl alle gegevens op de flashdrive nog steeds aanwezig zijn, ze zijn gewoon onzichtbaar. Vervolgens moet u het item "Uitvoeren" selecteren in het menu "Start", typt u in de zoekbalk "cmd" (zonder aanhalingstekens) en klikt u op "Enter". In het geopende venster moet u de opdracht "cd / df: " invoeren (in plaats van de letter "f", moet u de letterlijke waarde van de flashdrive invoeren) en op "Enter" drukken en vervolgens "attrib -s -h / d / s" en druk op "Enter". Na deze procedure worden de mappen op de flashdrive zichtbaar.

Aanbevolen: