Hoe Over Te Zetten Van Mini DV Naar Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Over Te Zetten Van Mini DV Naar Computer
Hoe Over Te Zetten Van Mini DV Naar Computer

Video: Hoe Over Te Zetten Van Mini DV Naar Computer

Video: How To Transfer MiniDV Tapes To A Computer/Digital Format: Part 1 2022, November
Anonim

Mini DV is een populaire standaard voor consumentencamcorders. Deze camera's gebruiken kleine cassettes die 60 of 90 minuten aan opname kunnen bevatten. Via de video-ingang is de opname te bekijken op het scherm van de camera, monitor of tv. Maar om uw video's te bewerken, kopieën te maken of kleine films met uw eigen handen te maken, moet u met speciale programma's en apparatuur van mini-DV naar uw computer kopiëren.

Hoe over te zetten van mini DV naar computer
Hoe over te zetten van mini DV naar computer

Het is nodig

  • - FireWire-kaart,
  • - speciale kabel,
  • - fototoestel,
  • - een computer,
  • - video-opnamesoftware

instructies:

Stap 1

Installeer een FireWire-kaart of, zoals het ook wordt genoemd, een IEEE-1394-controller in de computer. Dit bord is nodig om de camera op een computer aan te sluiten. Zelfs als de camera een USB-aansluiting heeft, dient deze alleen om foto's van de geheugenkaart over te zetten. Video van mini DV kan alleen worden overgebracht naar een computer met behulp van een FireWire-controller, die op de meeste computers niet beschikbaar is.

Stap 2

Koop dit bord en camera-aansluitkabel bij een computerwinkel. De verbindingskabel wordt een 1394A-b 6-pin naar 4-pins genoemd, wat betekent dat hij aan één kant een grote connector heeft om op de controller aan te sluiten. Aan de andere kant moet de kabel een kleine connector hebben om op de camera aan te sluiten. Als u geen ervaring heeft met het installeren van uitbreidingskaarten, dient u gebruik te maken van de diensten van een specialist.

Stap 3

Sluit de camera met de film geïnstalleerd aan op de computer. Zet de camera aan en selecteer de communicatiemodus met de computer, indien beschikbaar in de instellingen. Zo niet, speel dan gewoon de band af.

Stap 4

Installeer een camera en video-opnamesoftware. Veel camera's worden geleverd met een schijf met gratis hulpprogramma's voor het opnemen en bewerken van video's. Let ook op gespecialiseerde software, bijvoorbeeld ScenalyzerLive 4.0 of Pinnacle Studio 10 en hoger. Start uw browser en voer het adres http://www.scenalyzer.com/download.html in - hier kunt u het installatiebestand van de demoversie van ScenalyzerLive 4.0 downloaden en het in actie uitproberen.

Stap 5

Voer het installatiebestand van het video-opnameprogramma uit en installeer het door de vragen van de stapsgewijze wizard te beantwoorden. Dubbelklik op de snelkoppeling op uw bureaublad en open het programma. Geef de map op om de video op te slaan. Houd er rekening mee dat je veel vrije ruimte nodig hebt, ongeveer 50 Gigabyte per cassette.

Stap 6

Selecteer uw camera in de vervolgkeuzelijst links in het midden van het venster. Dit item heet Select Capture Device en is gemarkeerd met een driehoek. Daarna ziet u in de linkerhoek van het venster de video van uw camera. Als er een blauw leeg scherm verschijnt, drukt u op de afspeelknop op de camera om het afspelen te starten. Vink het vakje naast om opnemen in te schakelen niet aan, anders kan het programma uw opname wissen.

Stap 7

Klik met de linkermuisknop op het menu Vastleggen boven in het venster. Selecteer Begin met vastleggen in de lijst om te beginnen met het opnemen van video van mini-DV naar uw computer. Het proces is lang, het kost net zoveel tijd als de opname zelf. Het wordt afgeraden om gedurende deze tijd iets op de computer te doen. Aan het einde van het programma ontvangt u een groot ongecomprimeerd DV.avi-bestand, dat klaar is om te bewerken en te transcoderen naar elk formaat.

Populair per onderwerp