Een Screenshot Bijsnijden

Inhoudsopgave:

Een Screenshot Bijsnijden
Een Screenshot Bijsnijden

Video: Een Screenshot Bijsnijden

Video: Plakken en bijsnijden van een screenshot in Google Docs 2022, December
Anonim

Een screenshot - een screenshot - wordt meestal gemaakt om aan iemand anders te laten zien. De snapshot die is gemaakt met de toets Print Screen bevat echter veel onnodige dingen. Het is raadzaam om onnodige gebieden uit de schermafbeelding te verwijderen, vooral wanneer het gewicht van het afbeeldingsbestand belangrijk is of als er privé-informatie op de afbeelding komt. De eenvoudigste manier om dit te doen is met behulp van de standaard Windows-editor - deze wordt MS Paint genoemd.

Een screenshot bijsnijden
Een screenshot bijsnijden

Het is nodig

Grafische editor MS Paint

instructies:

Stap 1

Start de grafische editor. In de nieuwste versies van Windows - 7 en Vista - drukt u gewoon op de Win-toets, typt u pai en drukt u op Enter.

Stap 2

Upload de schermafbeelding naar Paint. Als het al is opgeslagen, sleept u het bestand gewoon naar het toepassingsvenster. Als de schermafbeelding is gemaakt met de knop Print Screen en nog steeds op het klembord staat, gebruik dan de plakbewerking - druk op de toetsencombinatie Ctrl + V.

Stap 3

Verschillende functies van de grafische editor kunnen worden gebruikt om een ​​afbeelding bij te snijden. Als u de hoogte wilt verkleinen door het onderste gedeelte af te snijden, of het smaller wilt maken door de verticale rechthoek aan de rechterkant te verwijderen, kunt u de functie gebruiken om de afbeeldingseigenschappen te wijzigen. Klik hiervoor op de blauwe knop in de linkerbovenhoek van het programmavenster en selecteer "Eigenschappen" in het menu. Deze opdracht heeft sneltoetsen Ctrl + E - u kunt ze ook gebruiken.

Stap 4

Wijzig in het venster met afbeeldingseigenschappen de getallen in de vakken Breedte en Hoogte. Standaard worden deze parameters in punten gemeten, maar u kunt het vakje "centimeter" aanvinken - deze eenheden zijn handiger als de schermafbeelding moet worden afgedrukt. Klik op OK en de afbeelding wordt verkleind.

Stap 5

Met een andere methode kunt u nauwkeuriger het gebied selecteren dat in de schermafbeelding moet blijven. Dit dient te gebeuren met behulp van de selectietool. Vouw de vervolgkeuzelijst "Selecteren" op het tabblad "Start" in het menu uit en selecteer het item "Rechthoekig gebied". Selecteer vervolgens met behulp van de muis het gebied dat moet worden overgelaten en klik op de knop "Trimmen" - deze bevindt zich in het menu rechts van de knop "Selecteren". Paint zal het formaat van de afbeelding wijzigen volgens de selectie die u hebt opgegeven.

Stap 6

U kunt in de schermafbeelding geen rechthoekig gebied achterlaten, maar een gebied van elke vorm. Om dit te doen, selecteert u in plaats van het item "Rechthoekig gebied" in de lijst van de knop "Selecteren" het item "Willekeurige regio". Omcirkel vervolgens met de muisaanwijzer het gewenste gebied en klik op de knop "Verwijderen". Paint zal eerst alles wissen dat buiten de rand van het omlijnde gebied is gelaten en vervolgens het formaat van de afbeelding aanpassen aan de nieuwe afmetingen van de schermafbeelding.

Stap 7

Sla de bewerkte foto op. Het bijbehorende dialoogvenster wordt opgeroepen door de sneltoets Ctrl + S. Als u een schermafbeelding van een bestand hebt geopend, zal Paint het doen zonder te vragen naar de bestandsnaam en de locatie om het op te slaan, maar het originele bestand overschrijven.

Populair per onderwerp