Een Afbeelding Bijsnijden

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Bijsnijden
Een Afbeelding Bijsnijden

Video: Een Afbeelding Bijsnijden

Video: Een Afbeelding Bijsnijden
Video: 1 Bijsnijden Afbeelding Word 2016 2024, April
Anonim

De mogelijkheid om elke afbeelding nauwkeurig en realistisch uit de originele achtergrond te verwijderen, opent vele mogelijkheden in fotomontage, het maken van collages en andere grafische effecten. In dit artikel zullen we verschillende eenvoudige manieren bekijken om een object uit een afbeelding te knippen, zodat u er later op andere achtergronden mee kunt werken.

Een afbeelding bijsnijden
Een afbeelding bijsnijden

Het is nodig

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open een tekening die geschikt is voor de taak.

Stap 2

De gemakkelijkste, maar niet altijd nauwkeurige methode is om het gereedschap Toverstaf te gebruiken. Deze tool is alleen geschikt als het beeld helder en contrastrijk genoeg is. Als er veel halftonen in zitten, zal de toverstaf niet de juiste omtrek benadrukken.

Om deze tool te gebruiken - klik er ergens op de achtergrond, en bij voldoende contrast zal het opvallen. Daarna kunt u de geselecteerde achtergrond verwijderen.

Stap 3

De tweede methode is betrouwbaarder, maar ook tijdrovender. Selecteer het gereedschap Pen en teken de stappen met de linkermuisknop om een cirkel rond het object te tekenen. Na het voltooien van de streek, bewerkt u het pad met tussenstappen en knooppunten, selecteert u het resulterende gebied door te klikken, keert u om en verwijdert u, zoals hierboven, de achtergrond met de Delete-toets.

Stap 4

Een andere eenvoudig te gebruiken methode is kanalen. Ga naar het kanalenpaneel rechts van de lagen (Lagen) en selecteer het kanaal waarop je tekening het meeste contrast heeft met de achtergrond. Maak de overige kanalen tijdelijk onzichtbaar. Selecteer vervolgens opnieuw het gereedschap Toverstaf en klik op het object. Het contrasterende beeld zal vanzelf opvallen.

Stap 5

De laatste betrouwbare en snelle methode om een object uit de achtergrond te snijden, is het gebruik van een snelmasker, dat wordt opgeroepen door de toets Q. Neem een penseel, vergroot de afbeelding en begin over de hele achtergrond rond het object te schilderen, waarbij u zorgvuldig alle contouren. In de snelle maskermodus is het penseel rood - nadat u de maskermodus hebt verlaten, worden alle geverfde gebieden geselecteerd en kunnen ze worden verwijderd.

Aanbevolen: