Een Foto Bijsnijden In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Foto Bijsnijden In Photoshop
Een Foto Bijsnijden In Photoshop

Video: Een Foto Bijsnijden In Photoshop

Video: Een Foto Bijsnijden In Photoshop
Video: Hoe het beste foto's uitsnijden (Photoshop) 2024, April
Anonim

Bij het verwerken van foto's kan het nodig zijn om onnodige details, wazige of overbelichte randen weg te snijden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen in de grafische editor Adobe Photoshop.

Een foto bijsnijden in Photoshop
Een foto bijsnijden in Photoshop

instructies:

Stap 1

Vink op de werkbalk Rechthoekige selectie aan en teken het deel van de foto dat u wilt behouden. Selecteer de opdracht Bijsnijden in het menu Afbeelding. Een deel van de afbeelding dat buiten de selectie blijft, wordt verwijderd. Op deze foto bleek het hek rechtsboven overbodig.

Stap 2

U kunt selecties maken in fotopapierformaat. Activeer het gereedschap Rechthoekige selectie en selecteer in het deelvenster Eigenschappen in het vak Stijl de optie Vaste beeldverhouding in de lijst. Voer de gewenste waarden in de vakken Breedte en Hoogte in.

Stap 3

Het selectiekader wordt uitgerekt met de hoeveelheid die u hebt opgegeven in de eigenschappenbalk. U kunt het kader rond de foto verplaatsen om het meest geschikte fragment te selecteren. Pas daarna de opdracht Bijsnijden toe in het menu Afbeelding.

Stap 4

De volgende opdracht in dit menu Trim trimt de marges. Geef in het dialoogvenster aan wat precies als marges moet worden beschouwd: transparante pixels, pixelkleur linksboven of pixelkleur rechtsonder.

Stap 5

Vink in het gedeelte Wegsnijden de vakjes aan waarlangs het gereedschap de foto bijsnijdt: Boven, Onder, Rechts, Links. Als de afbeelding geen randen heeft (transparante pixels of gelijkaardige gekleurde gebieden), zal het gereedschap de foto niet bijsnijden.

Stap 6

Selecteer op de werkbalk het gereedschap Bijsnijden ("Frame") en selecteer een fragment in de foto. Het beeld buiten het kader wordt donkerder. U kunt het gearceerde gedeelte verwijderen of verbergen. Om dit te doen, zet u op de eigenschappenbalk de schakelaar Bijgesneden gebied op Verwijderen of Verbergen. Om het verborgen gebied te kunnen herstellen, slaat u de afbeelding op in *.psd- of *.tiff-indeling

Stap 7

Met deze tool kunt u perspectiefvervormingen in de afbeelding corrigeren. Zet de vlag in het selectievakje Perspectief, verplaats de cursor naar de hoekcontroleknoop en beweeg de muis zodat de afbeelding om zijn as draait. Met behulp van zijdelingse controleknopen kunt u de grootte van het geselecteerde gebied wijzigen.

Aanbevolen: