Een Cirkeldiagram Makenpie

Inhoudsopgave:

Een Cirkeldiagram Makenpie
Een Cirkeldiagram Makenpie

Video: Een Cirkeldiagram Makenpie

Video: Cirkeldiagram 2022, December
Anonim

De spreadsheet-editor Microsoft Office Excel is een goede keuze voor de grafische presentatie van gegevens uit tabellen in de vorm van grafieken. Inclusief is er ook een cirkeldiagram met veel aanpasbare parameters.

Een cirkeldiagram makenpie
Een cirkeldiagram makenpie

Het is nodig

Microsoft Office Excel 2007 Spreadsheet-editor

instructies:

Stap 1

Markeer de gegevens die in een cirkeldiagram moeten worden weergegeven. Het moet een celbereik in dezelfde rij (of kolom) zijn zonder negatieve of nulwaarden. Microsoft raadt aan dat het aantal cellen zeven of minder is. U kunt twee rijen (kolommen) selecteren als de eerste titels (sectornamen) voor het toekomstige diagram bevat.

Stap 2

Ga in het menu naar het tabblad "Invoegen" en klik in het gedeelte "Grafieken" op de knop "Taart". Er verschijnt een lijst met ontwerpopties - selecteer degene die u nodig hebt.

Stap 3

Als gevolg hiervan maakt Excel een cirkeldiagram van de tabelgegevens die u hebt opgegeven en schakelt de bewerkingsmodus in. Er worden nog drie toegevoegd aan de bestaande menutabs - "Ontwerp" (dit tabblad is standaard ingeschakeld), "Lay-out" en "Formaat".

Stap 4

Op het tabblad Ontwerpen kunt u op de vervolgkeuzelijst Snelle lay-out klikken en een van de vooraf gedefinieerde diagramlay-outs selecteren. In het gedeelte "Gegevens" is het mogelijk om zowel de cellen te wijzigen die als gegevensbronnen dienen voor weergave in de grafiek, als de cellen die de titels voor de "legenda" van de grafiek bevatten. In het gedeelte "Type" kunt u het cirkeldiagram vervangen door een ander type, of het huidige ontwerp opslaan voor later gebruik als een ander sjabloon. Met de knop in het gedeelte "Rangschikking" kunt u de grafiek naar een ander blad of naar een ander deel van de tabel verplaatsen. Binnen één blad kan het diagram met de muis worden verplaatst.

Stap 5

De tabbladen "Indeling" en "Opmaak" bevatten hulpmiddelen voor het verfijnen van alle elementen van het kaartontwerp. Door op een van de segmenten van het voltooide diagram te klikken, kunt u het bovendien van de hoofdcirkel scheiden door het met de muis naar de gewenste afstand te slepen.

Populair per onderwerp