De Eerste Keer Je Laptop Aanzetten

Inhoudsopgave:

De Eerste Keer Je Laptop Aanzetten
De Eerste Keer Je Laptop Aanzetten

Video: De Eerste Keer Je Laptop Aanzetten

Video: Laptop tips - Nieuwe laptop instellen 2022, December
Anonim

Een gebruiker die nog nooit met een laptop heeft gewerkt, kan in het begin bepaalde moeilijkheden ondervinden. Om ervoor te zorgen dat de eerste activering van het gekochte apparaat geen problemen veroorzaakt, moet u de basisvolgorde van acties onthouden.

De eerste keer je laptop aanzetten
De eerste keer je laptop aanzetten

instructies:

Stap 1

In de regel vindt het eerste inschakelen van de laptop plaats in de winkel, tijdens de controle van de aankoop. Een gekwalificeerde verkoper zal u laten zien hoe u uw apparaat inschakelt en alle stappen volgt om voor de eerste keer aan de slag te gaan. Als dit niet is gebeurd, en voor je staat een doos met een nieuw aangeschafte laptop, dan zul je er zelf mee moeten leren werken.

Stap 2

Haal de laptop uit de verpakking, verwijder de beschermfolies ervan. Plaats de batterij in het compartiment aan de onderkant van het apparaat, sluit het netsnoer aan en sluit het aan. Op de laptopbehuizing, meestal aan de linkerkant, moet een oranje lampje gaan branden, wat aangeeft dat de batterij wordt opgeladen. Als de batterij is opgeladen, is de indicator blauw.

Stap 3

Verhoog het scherm van je laptop als je dat nog niet hebt gedaan. Sluit de muis aan op een willekeurige USB-poort, het is handiger om ermee te werken dan een touchpad (touchpanel). Zoek vervolgens de aan / uit-knop, deze bevindt zich net onder het scherm. In de regel is dit de centrale knop, links en rechts ervan kunnen knoppen zijn voor het inschakelen van het touchpad en wifi.

Stap 4

Druk op de aan knop. Het tweede (blauwe) indicatielampje gaat branden, de aan/uit-knop zelf gaat branden. De eerste regels voor het controleren van de configuratie van de computer lopen over het scherm, waarna het opstartscherm van het geladen besturingssysteem verschijnt. Op de meeste laptops is in de regel Windows 7 voorgeïnstalleerd.

Stap 5

Tijdens de eerste keer opstarten kunnen er verschillende vensters verschijnen waarin u wat informatie moet invoeren. Bijvoorbeeld de naam waaronder je op de laptop gaat werken, voorkeurstaal (selecteer Russisch), tijdzone, etc. Al deze stappen zijn eenvoudig en duidelijk en zullen waarschijnlijk geen problemen veroorzaken.

Stap 6

Als je geen muis hebt, gebruik dan het touchpad. Om dit te controleren, schuift u met uw vinger over het touchpad, de cursor zou moeten bewegen. Als het niet reageert, is het touchpad uitgeschakeld. Om hem aan te zetten, drukt u op de knop naast de aan/uit-knop, er kan een hand op of naast het touchpad worden getekend. In de uit-stand kan de touchpad-knop worden verlicht met een oranje indicator. Na het invoeren van alle gegevens slaat het systeem deze op, u ziet het bureaublad van Windows 7. De laptop is klaar voor gebruik.

Populair per onderwerp